Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogens dag

Friluftsfrämjandet deltog med den station vid Trollsjön, under skogens dag i Brunnsparken. Vi hade dukat upp med en massa spännande och goda saker, för att visa upp vår verksamhet.

Man kunde prova på att paddla kanot, eller kasta kottar på vår ”kotte-tavla”. Kanoterna var väldigt populära och vid flera tillfällen var det kö till de fyra kanoterna. För några var det allra första gången som man provade på att paddla, men säkerligen inte den sista. Många kom tillbaka med ett stort leende på läpparna och ville gärna paddla mer.

Vi bjöd på Krabbelurer som stektes på vår stekhäll. Dessa var det hård åtgång på, och smeten var slut ett tag innan vi stängde för dagen. För de som var törstiga bjöd vi även på varm saft.

Recept Krabbelurer

  • 2 ägg
  • 1,5dl socker
  • 1,5dl mjölk
  • 4,5dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smör till stekning

Vispa ägg och socker. Häll därefter i mjölken och blanda. Till sist blandas mjöl, bakpulver och vaniljsocker ner i smeten. Stek med smör i stekpanna eller på stekhäll.

Tänk på, att dom smakar mycket bättre ute i naturen!

Nya barn och ledare till våra grupper

Vi vill ju att så många barn som möjligt ska få vara ute i naturen och ta del av alla äventyr som finns där. För att kunna erbjuda fler unga den möjligheten behöver vi bli fler ledare. Så ta chansen att bli ledare hos oss. Man behöver inte känna att ”man kan allt om skogen”, eller ”jag har aldrig tagit hand om barn”. Vi hjälper er att komma igång. Vi försöker alltid göra så att man kommer med och får vara hjälpledare i en grupp som redan finns, innan man startar upp en egen. Man får även gå Friluftsfrämjandets barnledarutbildning där man får många bra tips och idéer för hur man ska leda en grupp. Vill du ha mer information maila oss på ronneby@friluftsframjandet.se.

Kanotuthyrning

För er som tyckte att det var roligt att paddla och vill göra det igen, så kan ni hyra våra kanoter för kortare eller längre turer. Kanoterna finns på Karlsnäsgården. Man bokar dem lätt via vårt bokningssystem på webben. När man fyllt i de uppgifter som krävs, så kommer man att få ett mail med en kod för att kunna låsa upp kanoten. Ni hittar mer information om ni klickar på kanot-/kajakuthyrning i menyn till vänster.

Tack till alla som stannade till och besökte vår station idag. Hoppas att vi får träffas igen.

Maila oss

Har du några frågor kring vår verksamhet? Något du inte kan hitta när du letar på vår hemsida? Vill delta i någon aktivitet, men vet inte hur du skall göra? Skicka din fråga till oss via mail, så ska vi hjälpa dig. Skicka mail
SkogensDag-1.JPG
SkogensDag-4.JPG