Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring på Blekingeleden

Under det senaste året har vi i Ronneby lokalavdelning utökat verksamheten med vandringar. Här är en liten rapport från höstens vandringar.

I månadskiftet september / oktober vandrade vi från Ronneby lokalavdelning ett par mil till på Blekingeleden. I höst var vi en liten skara vandrare men vi trivdes fint och hade mycket att prata om både under gång och när vi njöt av våra matsäckar. Vädret var tursamt båda gångerna så vi hade två soliga dagar. Härligt!

Efter utgångspunkten vid Mörtsjöåsen gick vi i ett varierat landskap som är mycket vackert ända från sjöarna i början och vidare genom svampskogar och hagar. Byn Dragdö blev ett etappmål. Det andra stoppet blev Håkansro ett par km NV om Fågelmara.

Den nya guiden till Blekingeleden upplyser bra om sevärdheterna. Till exempel Per August källare. Idag har vi svårt att förstå att människor bodde så enkelt för inte särskilt länge sedan.

Nu återstår det bara en sträcka på dryga milen innan vi kommer fram till Kristianopel. Den tar vi i vår och sedan beger vi oss västerut från Ronneby mot skånegränsen.

Välkommen att vandra med oss våren 2020.

Åsa