Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strandstädning på Gökalv

Tillsammans med Naturskyddsföreningen städade vi stränderna ute på Gö. Förvånansvärt mycket skräp var det som vi hittade och städade bort.

Lördagen den 28 april var det dags att göra det fint ute på Gö. Vid tiotiden var det ett relativt stort gäng som samlats för att städa bort diverse skräp som fanns längs stränderna i närheten. Bengt I som ledde det hela började med att ge lite instruktioner för hur vi skulle sortera det vi hittade. Sedan delades halvön in i olika områden och vi begav oss ut åt olika håll för att samla det skräp som vi hittade.

Det dröjde inte länge innan säckarna började fyllas med plast, PET-flaskor, glasbuteljer och annat som hittades. Med fyllda säckar och bärandes på en del annat bråte tog vi oss tillbaka till parkeringen. Här sorterades avfallet upp i brännbart, glas och metall. Den stora containern som Miljöteknik ställt till förfogande var vid dagens slut riktigt välfylld. Ett par soptunnor var fylldes med glas och metall.

Efter ett par timmars städande var det dags för paus. Vi slog oss ner vid badplatsen och historier om vad som hittats och släpats till containern gjorde att stämningen var god. Efter att energiereserverna fyllts på var det några som gav sig ut på nya städrundor, medan andra gav sig iväg på andra äventyr i det vackra vädret.

Arrangemanget hade också annonserats som ett så kallat CITO-event bland geocachare. Ett CITO-event är en träff där de som sysslar med geocaching träffas och tar hand om vår natur, som t.ex samla skräp eller röja leder eller liknande. Här var det god uppslutning och skattletare från både när och fjärran deltog ivrigt i att leta skräp och prata om olika geocachingäventyr man varit ute på.

Vi som var där hade en riktigt trevli stund i vårvärmen, samtidigt som det värmde att göra göra lite nytta för djur och natur. Håll ögonen öppna, det blir nog något nytt äventyr som detta.

SkräpGö-1.jpg
SkräpGö-3.jpg
SkräpGö-4.jpg