Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar

Följ med på någon eller några av våra fantastiska vandringar!

Årstidsvandring i Fulltofta, den 20 juli

I april genomfördes den första av de fyra årstidsvandringarna i Fulltofta Strövområde och nu är det dags för den andra, sommarvandringen. Även denna gång kommer vi vandra Åkes Rundled som är ungefär 10 km och den tar oss på mjuka stigar och små vägar genom löv- och granskog. Vi passerar ett omväxlande landskap med djupa skogar, öppna gläntor och hagmarker, små och stora dammar och flera bäckar som ringlar fram.

Läs mer och boka

SL5: Domsten till Helsingborg, 31 augusti

Målet är att gå alla delsträckor på Skåneledens SL5 som sträcker sig från från Utvälinge i norr till Trelleborg i söder. Denna gång tar vi oss an etapp nr. 6. Det är en utmanande etapp på mellan Domsten och Helsingborg på ca 14 km. Följ med oss på en strand- och stadspromenad, vi går längs Öresundskusten och Landborgens pulshöjande brant och in i Helsingborg. Vi passerar praktfulla borgar och Sofiero slott med sin välbesökta slottspark. Längs hela etappen vandrar vi vid den långsträckta branten Landborgen och bjuder på slott i särklass, Sofiero.

Läs mer och boka

SL5: Limhamn till Klagshamn, 20 oktober

Målet är att gå alla delsträckor på Skåneledens SL5 som sträcker sig från från Utvälinge i norr till Trelleborg i söder. Denna gång tar vi oss an etapp nr. 18. Det är en lätt vandring på ca 13 km mellan Limhamn och Klagshamn. Promenadvänliga vägar leder oss förbi fiskehoddor, en gammal sumphamn, den ståtliga Öresundsbron och en strandäng med sällsynta växter och djur.

Läs mer och boka

SL5: Spillepengen till Malmö C, 8 december

Målet är att gå alla delsträckor på Skåneledens SL5 som sträcker sig från från Utvälinge i norr till Trelleborg i söder. Denna gång tar vi oss an etapperna 14 och 15. Följ med oss på en söndasvandring den 2:a advent från Spillepengen till Malmö C, via Bulltofta. Vi bjuder på glögg och pepparkakor när vi tar fikapaus på Bulltofta innan vi vandrar tillbaka genom staden in mot Malmö C.

Läs mer och boka

Vuxengrupp hösten 2024

Välkomna till en vuxengrupp på medelnivå som tillsammans utvecklar sitt friluftsliv. Vi sover ute på träffarna och har som målsättning att på sikt fjällvandra tillsammans. Har du hittat friluftslivet som vuxen och vill fördjupa dina kunskaper? Har dina barn varit på aktiviteter i skogen och nu är du nyfiken på ditt friluftsliv? Vill du lära dig mer om natur, utrustning och friluftsteknik? Vill du vandra, övernatta och bära med dig allt du behöver i ryggsäcken? Vill du göra det i gemenskap med andra? Då kan denna grupp vara något för dig. Vi tror att det finns intresse för att tillsammans i grupp med andra vuxna lära sig grunderna och successivt utveckla sitt friluftsliv och känna sig trygg med sina egna färdigheter, utrustning och turkamrater.

Läs mer och boka