Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsknytte

En friluftsverksamhet för barn i åldern 2 - 4 år

Tillsammans med förälder eller annan vuxen och ledare lär sig barnen tycka om att vistas i naturen i alla väder. Med hjälp av lekar och sånger blir de vän med stubbar, kottar, myror, maskar och mycket annat. I skogsbacken eller i parken nära hemmet får de uppleva naturens små och stora under. Ingen annan lekplats kan mäta sig med naturen och här behövs ingen dyr utrustning. Fikastunden i en skogsglänta ger gemenskap och sagostunden ger närhet och trygghet. Vår verksamhet tillfredställer barnets nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar barnets ansvar för det som lever. Ju yngre barn är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. I naturen får barn möjlighet och stimulans att använda alla sina muskler, detta har stor betydelse för barnens totala utveckling.

Verksamheten:

Vi träffas sju gånger per termin och är ute 1-2 timmar varje gång. Verksamhet bedrivs på lördagar/söndagar i:

  • Hammars park
  • Törringelund/Käglinge rekreationsområde
  • Pildammsparken
  • Beijers park
  • Näset

Två till fyra ledare, oftast föräldrar, leder och ansvarar för träffarna.

Viktigt att tänka på:

Du och ditt barn skall ha kläder som passar för väderleken, samt sittunderlag och fika. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar.

Din roll som förälder:

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt. Din roll som vuxen är att vara barnets medupptäckare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får barnet i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Anmälan och frågor

Anmälan via formulär

Kontakta marie.lindahl@friluftsframjandet.se tel. 072-578 06 02 för mer information och anmälan.

 

Anmälan till Skogsknopp, Skogsknytte och Skogsmulle

Anmäl ditt barn här

Anmälan till Strövare och Frilufsare

Anmäl ditt barn här

Packlista för de minsta!

Kolla på den