Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Öppna skogsgläntan 0-1,5 år

För föräldralediga och barn upp till 1,5 år

Välkomna att bli ledare eller deltagare i Öppna skogsgläntan!

Öppna skogsgläntan är en aktivitet för föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid med små barn (ålder 0-1,5 år). Vi sjunger, leker och kommer ut i alla väder! Det är ungefär som öppna förskolan fast utomhus. Deltagarna får tillsammans en naturupplevelse och en mysig stund med andra barn och vuxna. De upptäcker en ny värld i närområdet och får nya vänner.

Terminerna sträcker sig från mitten av april till juni och slutet av augusti till november. Vi träffas varje vecka, ca 8-10 gånger, oftast på förmiddagen.

Målen för Öppna skogsgläntan är att barn och vuxna:

  • Har roligt tillsammans i naturen.
  • Tillsammans utforskar naturen med hela kroppen och alla sinnen.
  • Utvidgar sitt nätverk.
  • Får vana att vara ute året runt.

Så här går det till:

Öppna skogsgläntan är en enkel verksamhet där vi träffas vid samma plats varje vecka. Vi sjunger enkla sånger tillsammans och går en äventyrsbana i skogen där vi hälsar på de tygdjur som vi hittar. Vi avslutar med att äta gemensamt vid vår samlingsplats. Det går också bra att ta med äldre syskon. De brukar också uppskatta verksamheten även om den i första hand riktar sig till barn upp till ungefär 1,5 år.

Viktigt att tänka på:

Du och ditt barn skall ha kläder som passar för väderleken, samt sittunderlag och fika. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar.

Din roll som förälder:

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt. Din roll som vuxen är att vara barnets medupptäckare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får barnet i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Anmälan: Anmälan via formulär

Vid frågor kontakta Marie.lindahl@friluftsframjandet.se

Kan du tänka dig att bli ledare?

Vi söker dig som vill vara med och starta upp och leda en Öppna skogsgläntan grupp tillsammans med två till tre andra vuxna. Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser.

Har du intresse av att:

  • Utveckla ditt ledarskap (du behöver inte vara barnledare sedan tidigare).
  • Vara utomhus.
  • Vara med från start i en helt ny verksamhet. 

Kontakta marie.lindahl@friluftsframjandet.se tel. 072-578 06 02 för mer information och anmälan.

Utbildningen är endast en halv dag lång och du kan ha ditt barn med under utbildningsdagen.

Varmt välkommen som ledare och deltagare i Öppna skogsgläntan!

Anmälan till Öppna Skogsgläntan

Anmäl ditt barn här

Anmälan till Skogsknopp, Skogsknytte och Skogsmulle

Anmäl ditt barn här