Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Öppna skogsgläntan 0-1,5 år

För föräldralediga och barn upp till 1,5 år

Bli ledare eller deltagare i öppna skogsgläntan

Välkomna till Öppna skogsgläntan Öppna skogsgläntan är en aktivitet för föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid med små barn (ålder 0-1,5 år). Vi sjunger, leker och kommer ut i alla väder! Det är ungefär som öppna förskolan fast utomhus. Föräldern och barnet får tillsammans en naturupplevelse och en mysig stund med andra barn och föräldrar. De upptäcker en ny värld i närområdet och får nya vänner.

Terminerna sträcker sig från mitten av apri-juni och slutet av augusti-november. Vi träffas varje vecka, oftast på förmiddagen ca 8-10 gånger.

Målen för Öppna skogsgläntan är

• Att barn och föräldrar har roligt tillsammans i naturen

• Att barn och föräldrar tillsammans utforskar naturen med hela kroppen och alla sinnen

• Att föräldrarna utvidgar sitt nätverk

 • Att barnen och föräldrarna får vana att vara ute året runt

Så här går det till Öppna skogsgläntan är en enkel verksamhet där vi träffas vid samma plats varje vecka och sjunger och ramsar tillsammans och går en äventyrsbana i skogen och hälsa på tygdjur (handdockorna) som vi hittar . Vi avslutar med att äta gemensamt vid vår samlingsplats. Det behövs ingen särskild utrustning mer än lämpliga kläder och kanske ett sittunderlag och lite fika. Det går också bra att ta med äldre syskon. De brukar också uppskatta verksamheten även om den i första hand riktar in sig på barn upp till ungefär två år.

Värt att tänka på Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Anmälan: Anmälan via formulär

Vid frågor: Marie.lindahl@friluftsframjandet.se

KAN DU TÄNKA DIG ATT BLI LEDARE?

Vi söker dig som vill vara med och starta upp och leda Öppna skogsgläntan i Malmö.

Målet är att barn och föräldrar tillsammans har roligt och utforskar naturen med alla sinnen och att barnen och föräldrarna får vana och kunskap om att vara ute i naturen året om, att föräldrarna får en chans att utvidga sina nätverk och lära känna andra nyblivna föräldrar, och att barnen och föräldrarna får vana och kunskap om att vara ute i naturen året om.

Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser.

Vi söker dig som vill utveckla ditt ledarskap (du behöver inte vara barnledare sedan tidigare), har intresse av att vara utomhus samt vill vara med från start i en helt ny verksamhet. Låter det intressant?

Kontakta marie.lindahl@friluftsframjandet.se tel. 072-5780602 för mer information och anmälan.

Utbildningen är endast en dag lång och du kan ha ditt barn med under utbildningsdagen.

Är du redan barnledare så behöver du inte gå utbildningen, då räcker det med genomgång med utbildningsansvarig för att få tillgång till handledning och stödmaterial.

Varmt välkommen som ledare och deltagare för Öppna skogsgläntan!

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.