Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle 5-6 år

Skogsmulleverksamheten vänder sig till barn i åldern 5-6 år

Dess målsättning är att lära barnen att vara rädd om och ta hänsyn till naturen, att uppleva naturens små och stora under i alla väder. Genom lekar och sånger lär barnen känna skogens vanligaste växter och djur. De bygger kojor, äter sin matsäck, matar ekorren, räknar myror och samlar skatter. Som plats för en rolig och meningsfull sinnesträning är naturen oöverträffad. Skogsmulle är barnens vän, en fantasifigur i skogen, som kommer och hälsar på ibland. Barnen klättrar, kryper och klänger utan att ha en aning om att de håller på med något jätteviktigt. Ingen annan lekplats kan ge barnen sådana möjligheter att utveckla sin fin- och grovmotorik som naturen. Tryggheten och gemenskapen som barnen upplever med andra skapar förutsättningar för helhetsupplevelser som de bär med sig resten av livet.

Verksamheten

Vi träffas sju gånger per termin och är ute under några timmar var gång. Vid 5 av 7 tillfällen åker grupperna från stan buss ut i Torup, bussen avgår från Bellevue Gård, Bellevuev 60. De andra gångerna är vi kanske vid havet eller i en park.

Grupperna från Oxie, Näset samlas i skogen.  

Verksamheten bedrivs till största delen på lördagar. Två till fyra ledare oftast föräldrar ansvarar för träffarna.

Möjlighet att starta upp familjemullegrupper finns också vid intresse.

Anmälan och frågor om Skogsmulle

Anmälan via formulär

Vid frågor maila till marie.lindahl@friluftsframjandet.se 

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.