Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsknopp 1-2 år

Barn 1-2 år som vill gå på upptäcksfärd

Skogsknopparna är en friluftsverksamhet för barn i åldern 1-2 år.

I naturens snubbelvärld träffas de minsta barnen med sina föräldrar och ledare. De kryper runt i skogsdungen/parken nära hemmet och upptäcker med alla sina sinnen och får sin första riktiga kontakt med naturen. Efter alla upptäckter tränar de att sätta sig på sittdynan innan det är dags för den medhavda matsäcken.

Med hjälp av lekar och sånger blir de vän med stubbar, kottar, myror och maskar. Ingen annan lekplats kan mäta sig med äventyren i naturen och här behövs ingen dyr utrustning. Vår verksamhet tillfredställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar barnens ansvar för det som lever. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. I naturen får barnen möjlighet och stimulans att använda alla sina muskler. Barnens möjlighet till kroppslig aktivitet har stor betydelse för barnens totala utveckling.

Verksamheten

Vi träffas sju gånger per termin och är ute ca 1,5 timme varje gång. Skogsknopparnas verksamhet bedrivs för närvarande i Pildammsparken på lördagar/söndagar, inget hindrar att nya grupper startas både i Hammars park, Klagshamn, Oxie och Vellinge/Ljungen. Två till fyra ledare, oftast föräldrar som leder gruppen och ansvarar för träffarna. Är du intresserad att vara med och starta upp en ny grupp så hör av dig till vårt kansli snarast.

Anmälan och frågor om Skogsknopp

Anmälan via formulär 

Har du frågor ring till Friluftsfrämjandet 040-27 11 21 eller marie.lindahl@friluftsframjandet.se 

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.