Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsknopp 1-2 år

En friluftsverksamhet för barn i åldern 1-2 år som vill gå på upptäcktsfärd.

I naturens snubbelvärld träffas barnen med sina föräldrar och ledare. De kryper runt i skogsdungen/parken nära hemmet och upptäcker med alla sina sinnen och får sin första riktiga kontakt med naturen. Efter alla upptäckter tränar de att sätta sig på sittdynan innan det är dags för den medhavda matsäcken.

Med hjälp av lekar och sånger blir de vän med stubbar, kottar, myror, maskar och mycket annat. Ingen annan lekplats kan mäta sig med naturen och här behövs ingen dyr utrustning. Vår verksamhet tillfredställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar barnens ansvar för det som lever. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. I naturen får barn möjlighet och stimulans att använda alla sina muskler, detta har stor betydelse för barnens totala utveckling.

Verksamheten:

Vi träffas sju gånger per termin och är ute ca 1,5 timme varje gång. Skogsknopparnas verksamhet bedrivs för närvarande i Pildammsparken på lördagar/söndagar, inget hindrar att nya grupper startas både i Hammars park, Klagshamn, Oxie och Näset. Två till fyra ledare, oftast föräldrar, leder gruppen och ansvarar för träffarna. Är du intresserad att vara med och starta upp en ny grupp så hör av dig till vårt kansli.

Viktigt att tänka på:

Du och ditt barn skall ha kläder som passar för väderleken, samt sittunderlag och fika. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar.

Din roll som förälder:

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt. Din roll som vuxen är att vara barnets medupptäckare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får barnet i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Anmälan och frågor om Skogsknopp:

Anmälan via formulär 

Kontakta marie.lindahl@friluftsframjandet.se tel. 072-578 06 02 för mer information och anmälan.

Anmälan till Skogsknopp, Skogsknytte och Skogsmulle

Anmäl ditt barn här

Anmälan till Strövare och Frilufsare

Anmäl ditt barn här