Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Ledare i Malmö

Vill du bli ledare i Friluftsfrämjandet Malmö?

Här kan du läsa vad det innebär att vara ledare hos oss:

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation. Verksamheten bygger alltså på frivilligt engagemang.

För att kunna starta nya grupper och fylla på med ledare i redan befintliga grupper behöver vi hjälp av er föräldrar eller annan vuxen som tex. mor-och far föräldrar.

Vår målsättning är att så många barn som möjligt ska få vistas ute i naturen tillsammans med andra, både barn och vuxna.

Som ledare i Friluftsfrämjandet har du som person stora möjligheter att utveckla ditt eget friluftsintresse! På vägens gång har du möjlighet att förkovra dig inom det du vill bli bättre på.

Som medlem i föreningen har du också många bra erbjudanden och rabatter att ta del av både lokalt och i hela landet.

Som ledare i en grupp träffas man ca 7 gånger per termin med gruppen. Man får så klart vara ledare i samma grupp som sitt barn. I början på varje termin träffas alla ledare och planerar gruppträffarna tillsammans. Man är 2-4 ledare i varje grupp.

Utöver det vill vi att ni deltar i våra upptaktsträffar inför varje termin. På våren är det i februari en hel dag ca kl. 10-16 i Skrylle och inför hösten träffas vi redan i juni innan termins slut en kväll ca kl. 18-21 vid vår lada på Bellevue Gård.  Vid dessa träffar försöker vi informera om det mesta som är viktigt och det som händer i föreningen under året och kommande termin. Så som kurser, läger och andra arrangemang vi är med på. Ni får även möjlighet att träffa och lära känna ledare från andra grupper, vilket vi vet alla har nytta av.

Som ny ledare får du även gå en grundutbildning. Under utbildningen får du praktiska tips och råd om vilka aktiviteter man kan göra med barnen ute i naturen, att vara ledare för barn, du får lära dig om föreningens själ och värdegrunder,karta och kompass, friluftsteknik: sätta upp presenning, matlagning med stormkök och över eld, hugga, såga m.m.

Det kommer också finnas många olika fortbildningar att gå varje termin, tex första hjälpen, HLR, ätliga växter, karta och kompass m.m.

Låter det intressant hör av dig till malmo@friluftsframjandet.se eller 040-271121.

Låt äventyret börja”