Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mulle för barn med autism nivå 1

Vi startar upp nu våren 2021. Tanken med denna grupp är en mindre grupp för barn med autism nivå 1 födda 2013 och 2014.

Gruppen kommer att träffas utomhus i Pildammsparken 4 onsdagar under våren kl. 14-15.30. Det blir följande datum: 21/4, 5/5, 19/5 och 9/6. Föräldrar deltar tillsammans med sina barn.

Tema: Vad är naturen, med fokus på att barnen ska vara aktiva och uppleva naturen tillsammans med er föräldrar och med hänsyn till och improvisation utifrån barnen. Tillsammans formar vi verksamheten utifrån gruppens särskilda behov.

Har du barn med NPF-diagnos som inte passar i den här gruppen så hör av dig till oss så ser vi tillsammans om vi kan starta upp ytterligare grupper med passande inriktning.

Precis som i våra övriga grupper behöver vi er föräldrar som ledare. Kanske ännu viktigare i dessa grupper då ni har bättre insikt och förståelse för hur man måste möta barnens behov för att de skall känna sig bekväma, trivas och ha roligt i naturen. 

Ledarskapet behöver vara anpassat, vilket innebär att ni lär känna varandra väl, ni ledare är tydliga och man tar det lugnt i gruppen. Detta ska vara en grupp där barnen kan känna sig som alla andra och vara tillsammans med kompsiar med liknadne förutsättningar.

Vi ser gärna att ni är 2-3 ledare beroende på gruppens storlek. Vi bidrar med uppstart av gruppen guidning och mentorskap i ledarrollen samt administration från kansliet under vägens gång.

Läs mer om vad man gör i de olika åldrarna genom att gå in på varje verksamhet. Vår verksamhet - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Läs mer om vad det innebär att vara ledare i Friluftsfrämjandet, Malmö lokalavdelning. Ledare i Malmö - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Har du frågor kring verksamheten eller anmälan hör av dig till Marie Lindahl på marie.lindahl@friluftsframjandet.se eller 072-5780602