Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mulle/Strövare för barn med NPF/Autism

Anmäl ditt intresse i formuläret

Välkommen att anmäla ditt barn i kö, vi tar med i turordning så snart det finns plats. Vi startar upp nya grupper efter behov och när vi har ledare som kan hålla i verksamheten. Föräldrar deltar tillsammans med sina barn. 

Vi har just nu en strövargrupp som heter Skogskompisarna för barn med autism nivå 1 födda 2011-2016 med verksamhet i Törringelund.

Tema: Vad är naturen, med fokus på att barnen ska vara aktiva och uppleva naturen tillsammans med er föräldrar och med hänsyn till och improvisation utifrån barnen. Tillsammans formar vi verksamheten utifrån gruppens särskilda behov. I strövarna provar vi också på at att göra i ordning en lägerplats, lära oss hantera kniv och göra upp eld och mycket annat. 

Har du barn med NPF-diagnos som vill vara med så hör av dig så ser vi tillsammans om vi kan starta upp ytterligare grupper med passande inriktning.

Precis som i våra övriga grupper behöver vi er föräldrar som ledare. Kanske ännu viktigare i dessa grupper då ni har bättre insikt och förståelse för hur man måste möta barnens behov för att de skall känna sig bekväma, trivas och ha roligt i naturen. 

Ledarskapet behöver vara anpassat, vilket innebär att ni lär känna varandra väl, ni ledare är tydliga och man tar det lugnt i gruppen. Detta ska vara en grupp där barnen kan känna sig som alla andra och vara tillsammans med kompsiar med liknadne förutsättningar.

Vi ser gärna att ni är 2-3 ledare beroende på gruppens storlek. Vi bidrar med uppstart av gruppen guidning och mentorskap i ledarrollen samt administration från kansliet under vägens gång.

Läs mer om vad man gör i de olika åldrarna genom att gå in på varje verksamhet. Vår verksamhet - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Läs mer om vad det innebär att vara ledare i Friluftsfrämjandet, Malmö lokalavdelning. Ledare i Malmö - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Har du frågor kring Mulleverksamheten eller anmälan hör av dig till Marie Lindahl på marie.lindahl@friluftsframjandet.se eller 072-5780601

Har du frågor kring Strövarverksamheten eller anmälan hör av dig till Åsa Sandberg på malmo@friluftsframjandet.se eller 072-5780601

ANMÄLAN TILL STRÖVARE FÖR BARN MED AUTISM

ANMÄLAN