Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar tillfälle 7

Så ytterligare en fantastisk vandring både vad beträffar väder och terräng. Den 17 oktober gick vi från Saxemara till Vieryd.

Vi passerade Spjälkö, Dragsnäs. Gamla och Nya Trolleboda, Bökekvik och slutligen Vieryd. Dagen var fylld av solsken och avsaknad av blåst så alla de vikar vi passerade låg spegelblanka, havet oändligt …. Vi fann också många trevliga rastplater och därmed blev pauserna flera än vanligt. Men vad gjorde det med dessa utsikter.

En fågel troligen en hök av något slag engagerade oss men ingen kunde med bestämdhet säga vilken art. Svanfamiljen vid Trolleboda stora brygga var dock inte svår att bestämma. Den här bryggan var stor som en bättre dansbrygga och hade också härliga sittplatser.

Vandringen gick delvis på grusvägar men också på kuperade stigar genom lövskogar och buskiga områden. Havet fanns hela tiden i vår närhet. Vi var 14 vandrare denna gång och förutom våra spejare, Ia och Birgitta,  med boende i trakterna, Bökevik, var denna vandringsled helt ny för oss andra. Tusen tack för att vi fick upptäcka denna trakt !

Som vanligt är det Brigitte som var vår fotograf och jag Gun-Britt vid tangenterna.

vandring tillfälle 71.jpg
vandring tillfälle 710.jpg
vandring tillfälle 76.jpg
vandring tillfälle 77.jpg
vandring tillfälle 74.jpg
vandring tillfälle 72.jpg
vandring tillfälle 73.jpg
vandring tillfälle 75.jpg
vandring tillfälle 78.jpg