Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring 1 Tararp

2019 års första vandring gick av stapeln den 23 januari. Efter jul -o nyårsuppehåll och därmed eventuell seghet i benen så vandrade vi ”bara” ca 9 km.

2019 års första vandring gick av stapeln den 23 januari. Efter jul -o nyårsuppehåll och därmed eventuell seghet i benen så vandrade vi ”bara” ca 9 km. Utgångspunkten var Tararps jättegrytor. Därifrån följde vi skogsvägen norrut tills den mötte Blekingeleden. Till vår förvåning så var det inte så isigt som vi befarade efter flera dagars omväxlande väder – snöfall, tö, några minusgrader. Väl på Blekingeleden följde vi den österut mot Gamslebäcken. Här finns tydliga rester av en gammal kvarn och bäcken rinner fram i en stensatt kanal. Mycket imponerande arbete ! Gamslebäcken rinner norrifrån fr V Kroksjön och sedan söderut till Björkesjön. Väl uppe på Kroksjövägen lämnade vi Blekingeleden och vandrade vidare söderut. Vid ett vackert ängsslut gjorde vi paus och kunde faktiskt skönja solen bakom molnen. Denna smala grusiga körväg är verkligen inte så trafikerad så vi fick möjlighet att ostört iaktta spår efter räv, rådjur och harar. Flera gårdar med hästar tilldrog sig vissa vandrares uppmärksamhet. När vi sedan kom till Farslyckevägen styrde vi kosan västerut mot Tararp och jättegrytorna. Innan vi skildes åt tog vi en runda  på jättegrytfältet.  Vid denna vandring hade 19 vandrare möjlighet att deltaga ! Vår fotograf var inte nöjd med bilderna denna gång så läsarna får skapa sig egna bilder.

 

2019 – blir det 9:e året för vår aktivitet Mitt-i-veckanvandringar och vi hoppas att att vi kan fortsätta ytterligare många år.

 

Gun-Britt