Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring 2 - Karlshamn-Asarum

Vandring nr 2 – 27 februari 2019. Såg ut att bli en fin dag och det blev det, utmärkt vandringsväder. Vi startade vid COOPs parkering i Mörrum, gick västerut, förbi ett villaområde och så … var vi ute på landsbygden, söder om Nygård.

Brigitte guidade oss denna dag och hon hade berättat att vi skulle gå till travbanan. Något undrande medan vi gick – när kommer travbanan ?

Visade sig att vi redan hade beträtt den, en bred och bra lantlig grusväg kantad av blommande sälg, övriga buskar och träd och ängar. Vi konstaterade spår av hästar och Brigitte kunde komplettera med att det var också sulkyträning av hästarna på den raka vägen. Så för de flesta av oss så var det inte vår föreställda travbana utan folkmunnens travbana. När vi i början av vandringen mötte ett par promenerande så fick vi frågan – har ni sett ormarna ? Nej det hade vi inte men vid några stora stenar utmed vägen under varma dagar så kunde man se 7-8 ormar ligga och njuta. … vi var för tidigt ute på dagen och var så nöjda med det.  Så småningom passerade vi över Gallån och då några hundra meter senare var vi framme vid Ruans gamla bro och ån som porlade. Här gjorde vi paus och kunde på ett  kvarnhjul duka upp våra matsäckar. Informationsskyltar kunde berätta om fd boende kring ån och den annorlunda stenmuren. Den nya bron över vägen var varsamt renoverad och under bron skulle paddlare lätt kunna passera. Åter  Mörrums centrum. Vi var 8 deltagare som gick 8 km. Flera i vår grupp hade aviserat att vecka 9 var vikt för andra aktiviteter såsom vandring eller skidåkning på annan ort. Så kan det vara ibland ! Vi som var hemma fick en tur som vi verkligen kan rekommendera till andra.

Fotograf Brigitte, text Gun-Britt.

Vandrin21.jpg