Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring tillfälle 8 från Kopprap till Kopprapskvarn

Efter flera längre vandringar under hösten så blev det en vandring i närområdet om ca 8 km. I alldeles utmärkt vandringsväder startade vi vid bommarna, Kopprarp och följde mindre vägar mot Kopprarpskvarn.

Här blev det en paus medan vi försökte förstå vad för slags kvarn det hade varit. En av deltagarna kunde berätta att det var en skvaltkvarn. Skvaltkvarnar var avsedda för husbehov, byggdes ofta i mindre vattendrag och det var inte ovanligt att flera hushåll i skogsbygder delade på denna typ av kvarn.

Vandringen fortsatte sedan mot Nyttingtorpet där nu skylten Älgjakt pågår hade vänts sedan området  rekats. Enligt uppgift så finns skylten där hela året …. Efter en matsäckspaus uppe i en skogsglänta med mycket fönsterlav så fortsatte vi vandringen mot Kölja men … vi hamnade på Köljavägen pga ett felaktigt beslut av oss ledare…Hmmm så kan det bli men ingen fara skedd, vi fick sista dryga kilometern vandra samma väg vi började men i annan riktning. Det är också en upplevelse att se terrängen från olika håll ! Man skulle kunna tro att terrängen skulle vara ganska platt  men styckvis var det backe upp och backe ned. En mycket skiftande landskap på denna relativt korta vandring – öppna betesmarker, marker utan betesdjur, skog och stora stenpartier. Flera större gårdar kunde vi räkna in och i en av gårdarna bodde en gång i tiden, 1600-talet, prosten Koch. Gården bebos än idag och historien är inne på den 10:e generationen Koch ! En av vandrarna berättade att hon skulle vara släkt med denna Koch !

 

Vi var 15 vandrare och två hundar ! Bilderna som vanligt levererade av Brigitte !

Tillfälle 8 2 Kopprarp.jpg
Tillfälle 8 3 Kopprarp.jpg
Tillfälle 8 4 Kopprarp.jpg
Tillfälle 8 5 Kopprarp.jpg
Tillfälle 8 6 Kopprarp.jpg
Tillfälle 8 7.jpg