Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring tillfälle 6

Vandringen den 19 september utgick från Skärsnäs by, belägen på vägen mellan Arkelstorp och Lönsboda.

Skärsnäs är också namnet på det naturreservat som breder ut sig väster om byn och ligger utmed Immeln.

Vi kunde följa Immeln på lantliga grusvägar och njuta av ängar, gamla äppelträd (se dem!) och skogar med blandning av såväl löv-som tall-träd. Äldre gårdar med sten lador gav oss en bit historia – förmodligen var det gott om djur och beten en gång i tiden. Var finns lantbrukarna idag? Länsstyrelsen Skåne hade satsat på två nya vindskydd utmed Immeln och där tog vi en längre paus i sol men lite blåst. 

En grupp tyska ynglingar hade bundit ihop 3 kanadensare och satt någon typ av segel i mitten och försökte segla ut på Immeln. Gick inte så bra kunde vi konstatera men deras glädje var inte att ta miste på.

Vi kunde under vandringen också konstatera att någon form av maskin-, bil- och traktorkyrkogård höll på att skapas. Hur många år hade de legat och hur lång tid skulle det ta innan naturen begravt dem i grönska?

Att svampsäsongen inträtt var tydligt. Förutom de granna flugsvamparna så gjordes fynd i slutet av vandringen – gula kantareller!!

Vi var denna gång 17 vandrare som hade en lätt vandring i ett vackert och omväxlande landskap. Vår fotograf Brigitte står för bilderna, tack!

Gunn-Britt Borg

vandring tillfälle traktor 1.jpg
vandring tillfälle 6 träd.jpg
vandring tillfälle 6 svamp.jpg
vandring tillfälle 6 fika.jpg