Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Dagstur Karlskrona östra 2016-07-03

Efter att dåligt väder hindrat turen på lördag så åkte vi iväg tidigt söndag morgon mot Torhamn öster om Karlskrona.

Vi var fem från Växjö (Anders, Anne, Birgitta, Mattias och Mats) plus Malin från Kalmar.

Mot Långören i solskenVi startade i Gissleviken camping med sjösättningsfika, och paddlade söderut mot Långören med en måttlig sydvästlig vind snett emot oss. Vi gick på östra sidan av Långören i behagligt lä och med med hela Östersjön på babords sida. Sedan skulle vi ta genvägen mellan Mellanskär och Vieskär mot Inlängan, men med dagens vattenstånd blev det svårt eller tom. omöjligt. 

Anders letar vatten

Reträtten

Vi lunchade på Mellanskär beskådade av ett antal nyfikna råmande kor, som vi fick jaga iväg med jämna mellanrum. Efter en stund lyfte två havsörnar, som hade fått nog av råmandet.

Komöte i strandkanten

Nyfikna kor.

Efter lunch så rundade vi Vieskär och fortsatte västerut i ganska stark motvind. När vi passerat sundet mellan Inlängan och Öppenskär so tog vinden i ordentligt (8-12 m/sek), men vi hade då medvind med lite surfmöjlighet. Vi gick in i norra viken på Öppenskär för det sista fikat.

Sista fikat på ÖppenskärEfter fikat tog vi raka spåret mot startplatsen i god medvind och landade halv fem efter 18 km paddling. Alla var nöjda med turen, vädret och att fått testa kajakerna i lite hårdare väder.