Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Historia

Friluftsfrämjandet Växjö grundades 1937. Vi har ända sedan dess inspirerat människor att komma ut i naturen och uppleva gemenskapen tillsammans med våra ledare.

Skidfrämjandets Växjökommitté grundades 1937 av överste Gösta Hahr vid Kronobergs regemente. Hans vision var att föreningen skulle köpa in den då öde Fyllerydstugan och bygga om den till en sportstuga. Det förverkligades 1942 då den ombyggda stugan kunde invigas.

Friluftsfrämjandet riksorganisation har en längre historia. Den grundades redan år 1892 under namnet "Föreningen för skidlöpandets främjande i Sverige". Åren 1938-1975 hette föreningen Skid- och friluftsfrämjandet för att idag heta enbart Friluftsfrämjandet. Föreningen är riksomfattande med både riksorganisation, regioner och lokalavdelningar.

Foto överst: Yngve Andersson/ Kulturparken Småland/ Smålands museum/ digitaltmuseum YNAN1630 (Bilden är tagen 1943 i backen strax ovanför Fyllerydstugan, på nuvarande Glasrikets golfklubb. Träden till höger i bild är det som nu är en kraftig ek-dunge ovanför stugan.)