Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Åhuspaddlingen hav och å

Anders, Anne, Mattias, Ylva, Lena och Mats fick uppleva härligt väder och en fin paddling den 27 augusti.

Vi startade inne i Åhus nära åmynningen och paddlade ut i havet och söderut längs sandstränderna.

Mattias lägger utI solskenet

 

Längs med stranden fick vi ganska bra lä för den västliga vinden och kunde njuta av hela den soldränkta Östersjön på babords sida. Sikten var god, så vi kunde tydligt se Stenshuvud söder om Kivik.

Utanför sandstranden

 Lunch intog vi på en av klitterna vid Helgeåns mynning, med utsikt över havet. Några modiga badade också i det klara kalla vattnet. Sedan fortsatte vi upp längs ån som var ganska bred här. På andra sidan bron (väg 118) valde vi en smalare väg genom vattenlandet med mycket vass och enstaka pilar.

In i vattenlandet Till sist var vi tvungna att paddla på rad för att komma fram till huvudfåran igen. Sedan var det inte långt upp till Graften, som är den gren av ån som går ner till Åhus igen.

Här var det ofta al, pil och andra Stilla flyter ån
skuggande lövträd längs kanten.
Fram på eftermidadgen tog vi en fika i en kohage. Även här var det ofta ganska smalt och vassar på sidorna. Vi så på nära håll rovfåglar, som ormvråk, glada och brun kärrhök som gärna jagade utmed ån. Precis innan vi kom in i Åhus igen, så såg vi en kungsfiskare, som visade upp sin grönskimrande rygg i solskenet.

Efter en omväxlande och rejäl dagspaddling på ca 28 km landade vi vid bilarna igen strax före sex.