Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Friluftskompis

Vem vill bli friluftskompis? Friluftsfrämjandet Växjö och Växjö rödakorskrets matchar vana friluftsmänniskor med ovana så att fler ska kunna komma ut i naturen.

Vi vill att fler ska komma ut i naturen! Särskilt de som är ovana och inte har varit ute i naturen tidigare.

För mer information om projektet kontakta Joulin vaxjo.verksamhet@redcross.se

eller Klas klas.qvarnstrom@friluftsframjandet.se

#friluftskompis #friluftskompisvaxjo #luftenarfri

Vad är en Friluftskompis?

En friluftskompis är en person som älskar att vara ute i naturen året runt och som vill träffa och hjälpa ovana naturbesökare att hitta ut tillsammans. En friluftskompis är också precis det motsatta; en ovan naturbesökare som vill hitta ut och vill träffa erfarna naturmänniskor att upptäcka områden och aktiviteter tillsammans med.

Friluftslivets år 2021 är igång och över hela landet planeras just nu friluftsverksamheter och aktiviteter av Friluftsfrämjandet, och många andra aktörer, för att främja friluftslivet. Friluftsfrämjandet Växjö och Växjö Rödakorskrets har gått ihop och startat projektet Friluftskompis, ett projekt som finansieras av Länsstyrelsen Kronoberg.

Med Friluftskompis vill vi att fler ska komma ut i naturen! Vi vill att människor som är ovana naturbesökare ska upptäcka tjusningen i att vara ute och tillsammans med nya vänner och bekantskaper få uppleva delar av Växjös härliga naturliv. Under året kommer vi att organisera träffar och aktiviteter utomhus för deltagarna i projektet – vana och ovana naturbesökare. Exempel på aktiviteter är laga mat ute, enklare skogspromenader eller längre vandringar, paddla kanadensare, upptäcka våra naturreservat och stadsnära natur. Alla aktiviteter kommer att hållas utomhus.

Friluftskompis är en del av Växjö Rödakorskrets integrationsverksamhet och projektet riktar sig främst till nyanlända vuxna och familjer, som representerar målgruppen ovana naturbesökare.

Att kombinera mötet mellan nyanlända och etablerade svenskar med hälsofrämjande aktiviteter utomhus tror vi är en framgångsrik metod för att främja både integration och friluftsliv.