Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftskompis

Kompis med andra och kompis med naturen - Friluftskompis! Friluftsfrämjandet Växjö verkar tillsammans med andra föreningar för att fler ska kunna komma ut i naturen.

Vi vill att fler ska komma ut i naturen! Särskilt de som är ovana och inte har varit ute i naturen tidigare.

Det här är ett projekt som drivs av Friluftsfrämjandet Växjö och finansieras av Länsstyrelsen Kronoberg och andra intressenter.

Projektledare är Klas Qvarnström klas.qvarnstrom@friluftsframjandet.se

#friluftskompis #friluftskompisvaxjo #luftenarfri

Vad är en Friluftskompis?

En friluftskompis är en person som älskar att vara ute i naturen året runt och som vill träffa och hjälpa ovana naturbesökare att hitta ut tillsammans. En friluftskompis är också precis det motsatta; en ovan naturbesökare som vill hitta ut och vill träffa erfarna naturmänniskor att upptäcka områden och aktiviteter tillsammans med.

Projektet startade 2021 och kommer att fortsätta under 2022. Tillsammans med andra föreningar ordnar vi aktiviteter utomhus, matlagning ute, lekar för barn, enklare vandring, göra upp eld, upptäcka naturreservat, kanotverksamhet mm. Verksamheten är gratis för deltagarna och sker i samarbete med t ex Röda Korset, Synskadades Riksförbund, Studiefrämjandet, Sensus eller Växjöbostäder.

Med Friluftskompis vill vi att fler ska komma ut i naturen! Vi vill att människor som är ovana naturbesökare ska upptäcka tjusningen i att vara ute och tillsammans med nya vänner och bekantskaper få uppleva delar av Växjös härliga naturliv. Vi organiserar träffar och aktiviteter utomhus för deltagarna i projektet – vana och ovana naturbesökare.