Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Åsnenpaddlingen 19 aug 2017

Urban Spjuth och Lars Johnsson ledde paddlingen med sex deltagare på Åsnen med start i Hulevik.

Lars skötte logistiken vid Evedal och med en bil och kajaksläpet till Hulevik där Urban mötte upp.

Från Hulevik paddlade vi österut mot Burkärrs sydspets och in i norra delen av Bispesholmarna. Bland mängden av småöar kryssade vi oss fram i sydlig riktning. Här kom dagens kraftiga regnskur med inslag av åska och starka vindbyar. I lä från vindarna åkte regnjackorna på innan vi lämnade Bispesholmarna i riktning mot Bergön där vi landsteg samtidigt som regnet slutade. Vid Bergön har man gjort en ny brygga och röjt undan lite sten för att möjliggöra landstigning med kanoter. Vi konstaterade att torpbyggnaden nyligen har restaurerats på utsidan men inte invändigt. Det fanns även en toalettbyggnad på platsen.

Från Bergön paddlade vi söderut och genom den lilla bron i södra delen av Ulvåsen på gränsen mellan Alvesta och Tingsryds kommuner. Färden gick vidare genom nästa bro, den gamla svängbron söder om Ulvö station till den något sena lunchrasten vid Ulvö badplats. På bryggan fanns det bekväma sittplatser för alla deltagarna och solen slösade med sina strålar.

Efter lunchen var det bara en kort paddling till den blivande sekundärentrén till nationalparken där huvuddelen av anläggningarna är utförda. Vi landade vid den nyanlagda båtplatsen och vandrade runt vid Trollberget på de nyanlagda stigarna och beskådade de nya byggnaderna. Sanitetshus, rastskydd, grillplatser och en stor plattform i sjön. Alla byggnader är klädda med lärk- eller ekträ. Plattformen som byggts på pålar i sjön är drygt 50 kvadratmeter stor och är bordlagd med ekplank och har glasreling. Grillplatserna har snygga bänkar i ek och grillarna år gjorda i kraftigt smide. Allt verkar rejält och påkostat.

Efter besöket vid Trollberget återstod sedan en kort sträcka till Huleviks badplats och återfärden till Växjö.