Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Upptaktsträff långfärdsskridsko säsongen 2021/22

Vi var omkring 30 personer som samlades i Hedestugan för att starta upp en ny säsong för långfärdsskridsko. Det gavs möjligheter att skärpa sina skridskor och lyssna på information om utrustning, iskunskap och hur vi organiserar turer i FF Hudiks långfärdsskridskogren.

Att träffas och prata långfärdsskridsko inför en ny säsong är höjdpunkten för många. Den 6 december samlades omkring 30 personer inklusive skridskoledare i Hedestugan, Hudiksvall för att informeras om nyheter och annat som gäller långfärdsskridsko.
Stig-Lennart och Håkan hjälpte dem som ville skärpa skridskorna. Vi skärper med bryne. Slipa skridskorna måste ske med maskin och kan göras i vissa sportbutiker, dock inte i Hudiksvall.
Anders beskrev hur man måste vara utrustad för att kunna följa med på de turer som anordnas av långfärdsskridskogrenen. Läs mer här om våra krav på utrustning.
Hans gav en kort sammanfattning av det viktigaste man måste tänka på när man vistas på is. Långfärdsskridskoåkning är på många sätt njutbart men kräver kunskap och vana för att ske på ett säker sätt.
Hur är våra turer organiserade? Hur får vi information om turer? Var samlas man? Folke gick igenom den turorganisation som vi har här i FF Hudik, inklusive utskick av Isnytt, de olika åkgrupper vi använder, hur man åker i grupp och annan viktig information. Läs mer här om våra turer.

Hasse, Per, Eva hade fixat massor med mackor och kaffe som vi inmundigade samtidigt som vi pratade utrustning, plurr och mycket annat.
Sen skildes vi åt i den kyliga kvällen och vi ser alla fram emot att mötas på isarna.

Mats, Maria, Anita, Kenneth och Sven-Erik är också ledare, men kunde inte vara med denna kväll.

På första bilden nedan ser vi Henrik Nilsson  instrueras av Håkan Edesand med att skärpa sina skridskor.

På de nedersta bilden beskriver Folke Lindqvist sin utrustning och detaljer han utvecklat.

IMG_4276.jpg
DSCN0966.JPG