Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Plurrövning med introduktions/säkerhetskursen

En viktig del i introduktions/säkerhetskursen är plurrövningen i badhuset Iggesund. Med hjälp av en isflaksattrapp kan deltagarna öva uppstigning ur en isvak.

Årets deltagare i introduktions/säkerhetskursen har genomfört kursmomentet isvaksövning. Den här gången i behaglig vattentemperatur i bassäng. Iförda korrekt utrustning, som innan övningen kontrollerades av en av kursledarna, Maria Puranen, kliver man rakt ut i vattnet. Vi kontrollerar hur personen flyter. Sitter ryggsäcken för högt? Flyter den upp i vattnet? Om något behöver justeras gör vi det innan själva uppstigningen på isflaksattrappen sker. Här instruerar Hans Bovin de olika momenten med isdubbar och kastlina. Det är bra att ha genomfört momenten i varmt vatten och få känslan av hur det går till. Några gick också i vattnet utan ryggsäck för att se den stora skillnad på hur man flyter med och utan ryggsäck.
Nästa moment i kursen är säkerhetsövningar på naturis, iskunskap, åkteknik, mm. Sedan är deltagarna rustade för att följa med på de organiserade turer som FF Hudiksvall anordnar under hela vinterhalvåret när det finns bra isar.

På bilden nedan inspekterar Maria deltagarnas utrustning innan övningen.

DSCN0995.JPG