Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Långfärdsskridskor 22-23

Långfärdsskridskosäsongen är i full gång, även om vädret spelar oss spratt så det blir avbräck i åkandet. Säsongstarten var något senare i år. Sjöarna tog tid på sig att kylas av. Det snöade i kalla sjöar och där fick vi s.k. snöisar med sämre kvalité än kärnisarna. Men så plötsligt klarnade det upp, vi fick några kallgrader och så var många sjöar åkbara samtidigt på ljuvligt svarta kärnisar.

Vid två tillfällen har vi utlyst ledarledda turer. Den 7 december lyckades vi få en fantastisk tur på Hansesjön vars hela yta låg nyfrusen med perfekt blank kärnis. Dagen efter snöade det!
Söndagen den 18 december var vi totalt 33 personer som åkte på Norrdellens relativt nyfrusna yta. Vi var tre åkgrupper så alla kunde välja den nivå som kändes bäst för sin egen kapacitet. Mitt på dagen sammanstrålade vi för gemensamt matsäcksätande varefter grupperna åkte sina egna vägar. Förutom dessa turer har vi genomfört spanturer i Njutångers- och Långvinds skärgårdar samt på många småsjöar och Dellensjöarna.

När detta skrivs har vi snötäckta isar och skridskoåkandet gör tillfälligt en paus.

Kom ihåg att kryssa för ”Långfärdsskridskor” under rubriken ”Välj dina intressen” under Mina uppgifter när du loggat in på FF Hudiksvalls hemsida. Då får du all information som gäller Långfärdsskridsko inklusive Isnytt varje lördag och oftare om vi vill meddela något speciellt.

Bilderna nedan visar något från höstens många spanturer och ledarledda turer.

Bild1.JPG
Bild2.JPG