Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Skogsknopp & Skogsknytte

Äntligen höst och dags att köra igång med Skogsknopp och Skogsknytte!


Nationaldagspaddling 2019

Vårens säkerhetskurs på Hudiksvallsbadet avslutades på nationaldagen 6 juni med en heldagspaddling. De flesta av kursdeltagarna deltog, tio stycken förutom tre ledare.


Nu börjar kajaksäsongen!

Torsdag den 23 maj är det premiär för våra kvällspaddlingar. Med undantag för 30 maj och 6 juni paddlar vi varje torsdag fram till och med den 5 september. Under säsongen har vi även tvådagars utflyktspaddlingar till olika platser. Läs mer på kajaksidorna!


Prova - på Skogsknopp och Skogsknytte lördag 25 maj kl: 10-11 vid Hedestugan

Skogsknopp och Skogsknytte är friluftsfrämjandets verksamheter för de allra minsta. En möjlighet för ditt barn att upptäcka och utforska naturen för första gången, tillsammans med vuxen medupptäckare. Med alla sina sinnen får barnen i sin egen takt uppleva sin omgivning, får friluftsvana och lär sig tycka om att vara i naturen året runt. Hösten 2019 kommer vi starta upp en Skogsknopp-grupp (målgrupp barn 1-2 år) och en Skogknytte-grupp (målgrupp barn 3-5 år). Redan nu i vår bjuder vi in till ett gemensamt prova-på tillfälle för båda grupperna!


Hedebacken stängd för säsongen.

Igår lördag den 30 mars stängde Hedebacken för allmänheten.


Välkommen på årsmöte!

Måndag den 25 mars håller Friluftsfrämjandet Hudiksvall årsmöte i Hedestugan. Årsmötet börjar kl: 17:30 därefter blir det smörgåsfika. I anslutning till årsmötet har vi denna gång ett separat möte där vi diskuterar Hedestugans framtid.


Skridskokurs för ledare utan is

Helgen 16-17 mars genomförde region Mitt en ledarkurs för sju nya ledare i långfärdsskridsko i Friluftsfrämjandets stuga Hedestugan i Hudiksvall. Utbildningen genomfördes i intensivt snöfall och vi blev utan is. Men - utbildningsteamet Anders Hedlund, Hans Levander och Hans Bovin fixade, tillsammans med deltagarna, en kurs med några "torra" inslag.


Onsdagsvandra med oss!

Många intressanta teman väntar i vårens vandringsprogram. Onsdag den 27 mars träffas vi för den första vandringen. Vi ses vid Västra skolans parkering klockan 09:00. Välkommen! Programmet hittar du om du klickar på texten.


Hedestugan är nyrenoverad

Vi firar med öppet hus den 4 februari kl. 17.00-20.00. Formell invigning sker kl. 18.00. Varmt välkommen!


En hel helg med långfärdsskridskor på Sördellen

Sördellens is bjöd på underbara turer i flera dagar och även i månskensljus. Under lördagen rekognoserade fem skridskoledare från Friluftsfrämjandet isen inför söndagens ledarledda långfärdsskridskotur. Sjön var nylagd sedan dygnet innan och med kunskap och respekt för tunna isar kördes den sträcka som deltagarna skulle åka dagen efter.

Visa ytterligare 10 sidor