Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuellt

Långfärdsskridskor

Långfärdsskridskosäsongen är i full gång, även om vädret spelar oss spratt så det blir avbräck i åkandet. Säsongstarten var något senare i år. Sjöarna tog tid på sig att kylas av. Det snöade i kalla sjöar och där fick vi s.k. snöisar med sämre kvalité än kärnisarna. Men så plötsligt klarnade det upp, vi fick några kallgrader och så var många sjöar åkbara samtidigt på ljuvligt svarta kärnisar.


Övningsplurr från is

Det finns inga säkra isar. Svaga ställen förekommer alltid. Därför är det viktigt att vara förberedd på att man kan gå igenom isen och plurra. Lördagen den 29 januari tog sju medlemmar chansen att övningsplurra under realistiska förhållanden från is.


Långfärdsskridsko - åkträning på Glysis

Nu har åkträningen i långfärdsskridsko startat. Alla lördagar i januari klockan 10 är du välkommen att få tips och finslipa din åkteknik.


Hedebacken är öppen

Den 4 januari öppnade Hedebacken och är nu i full gång. På grund av rådande restriktioner sker tillsvidare ingen servering i Hedestugan.


Plurrövning med introduktions/säkerhetskursen

En viktig del i introduktions/säkerhetskursen är plurrövningen i badhuset Iggesund. Med hjälp av en isflaksattrapp kan deltagarna öva uppstigning ur en isvak.


Säsongsstart långfärdsskridskor

Äntligen säsongsstart för långfärdsskridsko. Söndagen den 21 november hade 14 åkare en toppendag på Geasjöarna invid Skån med sol, fina isar och trevlig gemenskap


Upptaktsträff långfärdsskridsko

Vi var omkring 30 personer som samlades i Hedestugan för att starta upp en ny säsong för långfärdsskridsko. Det gavs möjligheter att skärpa sina skridskor och lyssna på information om utrustning, iskunskap och hur vi organiserar turer i FF Hudiks långfärdsskridskogren.


Onsdagsvandringarna startar igen!

Äntligen återupptar vi promenaderna för Motion och Gemenskap. Denna vår gör vi enbart promenader med hänsyn till corona. Första vandringen gör vi den 24 mars 2021. Ta med eget fika. Vi försöker hitta lämplig plats för rast. Samling vid Västra skolans parkering kl: 09.00 om ej annat anges.


Digitalt årsmöte 15 mars 2021

Härmed kallas du som medlem i Friluftsfrämjandet Hudiksvall till årsmöte måndag 15 mars 2021 kl. 18.00.


Övning långfärdsskridsko på Glysis

Under några lördagar genomförs övningsåkning i långfärdsskridsko på Glysis i Hudiksvall

Visa ytterligare 10 sidor