Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Långfärdsskridsko

Med anledning av Covid-19 genomförs ledarledda turer av  lokalavdelningen i Hudiksvall i begränsad omfattning. Det innebär att vi endast kan ta emot 6 deltagare per åkgrupp. Det som avgör om turer kan bli av är om det finns tillräckligt med parkeringsplatser vid den is vi ska åka. Information om turer meddelas på via Isnytt som du som medlem får om du kryssat i "Intresse" "Långfärdsskridsko" under Mina uppgifter.

Att med vinden i ryggen få glida fram över blanka isvidder är en hisnande upplevelse. De blånande hälsingebergen reser sig i fonden och mot öster har man den fria havshorisonten.
I Hälsingland finns det fina förutsättningar för långfärdsåkning på skridskor. En mängd sjöar, stora som små, med isläggning i olika skeden brukar tillsammans med havsisarna ge en lång säsong. I början av november fryser de första insjöarna och under december och januari fryser havet i olika etapper och man kan nå blankisar långt ut i havsbandet.
Ett tryggt och trevligt sätt att komma ut på dessa isar är att följa med på Friluftsfrämjandets turer under erfaren ledning. Du kommer till trakter du aldrig tidigare sett och du får utveckla dina kunskaper om att säkert färdas över isarna.

Studiefrämjandet logo
Vi samarbetar med studiefrämjandet. På våra aktiviteter lär du känna vår skärgård och andra platser vid våra kajakturer, skridskoturer och kulturvandringar.