Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Långfärdsskridsko

Säsongen 2023-2024 för långfärdsskridsko är i full gång. Hansesjön i Bobygden låg islagd och färdig för tur den 19 november. 12 åkare premiäråkte på toppenisar. Senare kan vi åka på de större sjöarna och ännu senare på havet. Om vädret och ledartillgången tillåter kommer vi ha ledarledda turer varje söndag så länge det går.  Information om ledarledda turer meddelas via "Isnytt" som du som medlem får via e-post om du kryssat i "Intresse" "Långfärdsskridsko" under Mina uppgifter.

Att med vinden i ryggen få glida fram över blanka isvidder är en hisnande upplevelse. De blånande hälsingebergen reser sig i fonden och mot öster har man den fria havshorisonten.
I Hälsingland finns det fina förutsättningar för långfärdsåkning på skridskor. En mängd sjöar, stora som små, med isläggning i olika skeden brukar tillsammans med havsisarna ge en lång säsong. I början av november fryser de första insjöarna och under december och januari fryser havet i olika etapper och man kan nå blankisar långt ut i havsbandet.
Ett tryggt och trevligt sätt att komma ut på dessa isar är att följa med på Friluftsfrämjandets turer under erfaren ledning. Du kommer till trakter du aldrig tidigare sett och du får utveckla dina kunskaper om att säkert färdas över isarna.

Studiefrämjandet logo
Vi samarbetar med Studiefrämjandet. På våra aktiviteter lär du känna vår skärgård och andra platser vid våra kajakturer, skridskoturer och kulturvandringar.