Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra turer

Ledarledda turer ordnas söndagar då förutsättningarna så tillåter. Om väderprognosen för söndagen är ogynnsam flyttas eventuellt turen till lördagen. Den första organiserade turen brukar infalla någon gång i november, beroende på hur kall hösten varit.

Meddelande om turer
För att få information om våra turer samt verksamheten inom Långfärdsskridsko i Hudiksvall måste Du som medlem på "www.friluftsframjandet.se", "Mina sidor", ha markerat intresse "långfärdsskridsko" samt registrerat din "e-postadress". Du måste också spara dessa val med en bock i en ruta.
Via e-post får Du sedan "Isnytt", ett meddelande om turer samt en israpport inför kommande veckoslut.
Senast klockan 19 på lördagar (när turen går på söndagen) och fredag (om turen skulle gå på lördagen) skickas meddelande om turer för dagen därpå till din e-post. Information lämnas också via Facebook inför turerna.
Observera att telefonsvararservicen har upphört.
En israpport måste tolkas med vana! En positiv israpport är ingen garanti för att isen är säker överallt. Använd rätt säkerhetsutrustning och åk aldrig ensam!
På www.skridsko.net kan du läsa färdrapporter från genomförda turer.

Gruppindelning
Om vi har tillräckligt med ledare kör vi i två olika grupper med olika åkhastighet och turlängd. Beskrivningen av åkgrupper nedan gäller vid åkning på bra isar i vindstilla väder. Grupp 1, 2 och 3 (de snabbaste) är ej aktuella för oss. 

4 = Vana åkare, som vill åka i måttlig fart. Uppsamlingspauser. Marschfart ca 16 km/tim. Åksträcka max 4-5 mil.
5 = Mindre vana åkare som vill åka lugnt. Marschfart ca 14 km/tim. Åksträcka max 3 mil. Täta uppsamlingspauser.
6 = För ovana åkare (dock inte nybörjare) och för dig som vill ta det mycket lugnt. Åksträcka max 2 mil.

Välj en grupp som passar dig. Om Du tvekar, välj den lättare gruppen. Det är alltid roligare att hänga med än att kämpa sig fram som eftersläntare.

Avgifter vid turer
För att finansiera utbildning av nya ledare, isrekognosering, mm tar vi ut en avgift vid varje tur, 20 kr för medlemmar och 60 kr för icke medlemmar. Du kan med fördel Swisha avgiften till 123 435 67 47. Visa upp din betalning för ledaren innan turen.

Samling och transporter
Samlingsplats inför turerna är parkeringen öster om Tullhuset. Se karta nedan.
Vi försöker alltid samåka till isarna. Vi sparar bilkostnader och det blir lättare att parkera färre bilar. Rekommenderad bilersättning är 20 kr/mil som delas av alla i bilen inklusive föraren. 

Utrustning och säkerhet
Kom alltid rätt utrustad till turen! Se under Säkerhetspolicy

Samlingsplats i hamnen:

Karta över samlingsplats vid Hamngatan