Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

a a a

Barnens naturäventyr

Naturen är en gigantisk lekplats, fylld av upptäckter, hinderbanor och liv. I naturen mår kroppen dessutom jättebra, motoriken utvecklas, får naturlig rörelse och hjärnan lär sig massor. Sen är det roligt också.

Friluftsfrämjandet har visat barn ut i evigheter – för vi vet att om barn får lära känna naturen när de är små, hittar de dit och bryr sig om den även som vuxna. Följ med oss ut och låt äventyret börja.

Våra verksamheter för barn

På fritiden

Våra ideella ledare visar varje år tusentals barn ut i naturen – från de är små till att de kommit upp i tonåren. Det undersöks, upptäcks, experimenteras, leks och fnissas – och samtidigt skapas en relation till naturen som ofta håller livet ut. För att inte tala om vänskapsband. Följ med oss ut! Finns det inte en grupp där du bor, kan du som vuxen utbilda dig till ledare hos oss och starta upp en. På så sätt växer vi och kan visa ännu fler barn ut i friluftslivet!

Hitta äventyr för barn

I förskolan

Naturen är en självklar plats för upptäckter – ett spännande laboratorium där barn får möjlighet att utvecklas med alla sina sinnen. När barn får vara utomhus och lära sig saker får de dessutom massor av hälso- och utvecklingsfördelar som de bär med sig hela livet. Därför finns Friluftsfrämjandet med sin utomhuspedagogik både genom egna förskolor, I Ur och Skur, och genom konceptet Skogsmulle i förskolan, som finns både hos kommunala och andra privata verksamheter.

Hitta förskola

I skolan

Att ha lektioner utomhus ger barn ett fördjupat lärande genom att kroppen är i rörelse. Med naturen som klassrum stimuleras elevernas alla sinnen, vilket också ger bestående kunskap och mängder av hälsofördelar. Därför finns Friluftsfrämjandet i skolan med koncepten Skogshjältarna och I Ur och Skur. Skogshjältepedagogerna har gått en ämnesöverskridande utbildning hos oss och fått en mängd verktyg för att ta ut undervisningen i naturen.

Vår skolverksamhet

Upptäck naturen tillsammans

korta fakta om barns hälsa

a a a

Hjälp oss visa fler barn ut i naturen

Bli barnledare i Friluftsfrämjandet

Att upptäcka naturen genom barnens ögon är något alldeles speciellt. Som ledare i Friluftsfrämjandet gör du det möjligt för ännu fler barn att få lära känna naturen. Samtidigt får du själv ännu mer friluftsliv i livet, chans att utvecklas och umgås i en härlig gemenskap av andra friluftsintresserade människor. Vi brukar säga att det enda som slår äventyret är att leda det. Prova, så känner du vad vi menar!

Bli ledare

Bli förskola

Friluftsfrämjandet finns i förskolan på två olika sätt, båda enligt läroplanen. Skogsmulle i förskolan introducerar naturen som en aktivitet på schemat i privata eller kommunala förskolor, utifrån barnens intresse och erfarenheter. I Ur och Skur är en heltidsverksamhet med friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande.

Bli förskola

Bli skola

Aktuell forskning visar att lärande och lek utomhus har positiva effekter på bland annat inlärningsförmåga, skolprestationer, arbetsminne och barns hälsa i stort. Skogshjältarna är en ämnesöverskridande utbildning till dig som pedagog, som ger verktyg att lätt kunna ta ut undervisning i naturen, och på ett hållbart och långsiktigt sätt möta läroplansmålen.

Bli skola

a a a

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Hitta äventyr för större barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Familj

Mer familjeinspiration