Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om Skogsmulle och naturboken

Följ med Skogsmulle ut och skapa din alldeles egna naturbok. Med Skogsmulles vänner myran, fisken och älgen får du lära känna naturen närmast där du bor.

Vi vet att barn som inte har en naturlig koppling till friluftslivet sällan hittar ut i naturen. Friluftsfrämjandet har därför letat efter vägar för att möta dessa barn. Med Skogsmulle och naturboken vill vi möta barn där de är idag och uppmuntra till rörelse utomhus.

Skogsmulle och naturboken vill, på ett lustfyllt sätt, och med Skogsmulle som vägvisare, öka kunskapen om allemansrätten hos barn i åldern 4–6 år. Spelet ska också vara ett hjälpmedel som inspirerar till fantasi, kreativitet och att lägga ned mobilen – samtidigt som den öppnar upp ögonen för något annat. Naturen.

Den är otroligt lärorik och, till skillnad från många andra appar, håller den ett lugnt och behagligt tempo. Dessutom uppmanar den till olika typer av utomhusaktiviteter vilket vi tycker är toppen. Bra där Friluftsfrämjandet!
- Förälder

--- From april 2023 är appen tyvärr inte längre tillgänglig för Android ---

Fyll Skogsmulles naturbok med bilder

Hjälp Skogsmulle att fylla sin naturbok med bilder på fina platser och på saker som går att göra i naturen. Längs vägen får barnen träffa olika djur som berättar om Allemansrätten genom korta spelmoment. Efter att alla uppdrag är färdiga har både barn och vuxna förhoppningsvis lärt känna sin närmiljö lite mer – och samtidigt fått tips på toppen utomhusaktiviteter!

Skogsmulle är barnens vän

Skogsmulle är barnens och djurens vän i naturen, och har träffat över 2 miljoner barn sedan år 1957. Skogsmulle möter idag barn både på förskolan och på deras fritid. Skogsmulleverksamheten väcker barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar deras naturkänsla och förståelse för allt som lever, med budskapet “Inte störa – inte förstöra”.

iPhone eller iPad

Ladda ner i appstore

Teknisk information

I appen sparas ingen användarinformation utöver de fotografier som användaren uppmanas till, dessa lagras endast i telefonens lokala minne. Appens fotoalbum behöver tillgång till telefonens kamera, detta görs under inställningar. För att använda appen behövs ingen internetuppkoppling, utan appen fungerar fint i offline-läge.

Läs appens Integritetspolicy

Tankarna och idén med en app

Minskat stillasittande, mindre skärmtid och ökad kunskap om naturen var utgångspunkten i utvecklingen av Skogsmulle och naturboken. Ideélla barnledare från Friluftsfrämjandet har knådat frågor kring hur Skogsmulle kan bli mer tillgänglig och nå ut till fler barn.

Läs mer

Dina tankar är värdefulla för oss!

Har du tankar eller ideér kring Skogsmulle och naturboken? Glöm inte heller att skriva recension och ge betyg i Appstore! Bidra med tankar om appen här

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning