Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Reflexjakt vid Trollsjön

För andra året i rad arrangerade vi en reflexjakt för höstlovslediga barn. En spännande liten tur i skogen när det blivit mörkt.

Onsdagkvällen på höstlovet är det dags för reflexjakten. Denna gång samlades vi vid Trollsjön i Brunnsparken. En mysig plats där det fanns eldar att värma sig vid innan man gav sig av ut i skogen, eller grilla en korv när man var tillbaka.

Reflexrundan var va 700 meter lång och gick runt sjön i varierande terräng. Det började ganska enkelt, men sedan blev det både uppför och nedför, lite snårigt för att avslutas i ravinen vid Rävahiet. Längs vägen fanns det tre stationer där det gällde att lista ut en siffra, t.ex räkna reflexer eller liknande. Dessa siffror behövdes för att kunna ta sig in i den låsta skattkistan som väntade på dem som tagit sig runt hela rundan. I skattkistan väntade naturligtvis en belöning för dem som lyckats med uppdraget.

Under kvällen var det ungefär 50 barn som hittade runt i skogen och tog sig fram till skatten. Ungefär lika många vuxna kom också för att hjälpa sina små på olika sätt.

Samtidigt som reflexjakten anordnades också ett geocachingevent som lockade folk från både Skåne och Småland. Även dessa deltagare var nöjda då de hittade några egna skatter(geocacher) och hade en trevlig stund tillsammans med likasinnade.