Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mulleavslutning

Höstens Mullegrupp vid Salsjön har nu haft sin avslutning. Massor av roliga aktiviteter under de timmar som avslutningen varade. Det bästa av allt, vi fick träffa Mulle!

Den 24 oktober var det höstavslutning på Mullegruppen. Vi hade planerat en spännande avslutning med både det ena och det andra.


Vi började med att leta efter lite pinnar och ris för att kunna göra en brasa. När vi hittat tillräckligt mycket visade David hur man gör upp eld med eldstål. Börjar med näver och kråkris, för att sedan ta småpinnar och fortsätta med större och större bitar tills elden brann ordentligt.


När vi hade läst Mullesagan(som vi börjar kunna ganska väl nu) ropade vi på Mulle. Efter två gånger hörde vi något i skogen bortanför stugan. Visst var det Mulle som kom gående genom skogen. Äntligen fick vi träffa Mulle, efter alla gånger som vi ropat förgäves. Mulle var ute och städade i skogen, för att göra det riktigt höstfint. Mulle hade hittat en skattkarta som vi fick. Alla barnen fick också en "gnuggis" var av Mulle, naturligtvis med en bild av Mulle själv. Vi passade på att leka lite "Knack, knack är Mulle hemma?", nu när vi hade besök. Efter ett tag kände Mulle att det var dags att kila vidare, och vi fick fortsätta leka lite till själva.


Efter lekarna blev det skattjakt. Skattkartan vi hade fått av Mulle visade sig vara skriven med hemlig text. Som tur var lyckades vi läsa texten och kunde ta oss iväg och börja leta efter skatten. Efter en promenad en bit bort i skogen hittade vi skatten bakom en stor sten. Skattkistan var dock låst och vi var tvungna att lösa några uppdrag runt om i skogen innan vi kunde öppna kistan. Kistan innehöll en riktig skatt, en god kaka som vi kunde värma över elden, skedar att äta med och märken till alla barnen.


Vi avslutade dagen med att grilla och smaka på kakan vi hittat och bullarna som stektes över elden. Maten smakade utmärkt en sån här bra dag i skogen.


Mullegruppen vid Salsjön har träffats på lördagar under september och oktober. Det har varit en grupp med drygt 10 barn som träffats och haft kul tillsammans.
Är ni intresserade av att vara med till våren, gå in och gör er intresseanmälan via länken här intill. Eller skicka ett mail till oss, vilket går att göra via den andra rutan här intill.


Mullefröknarna, Gustav & David

Intresserad?

Maila oss

Har du några frågor kring vår verksamhet? Något du inte kan hitta när du letar på vår hemsida? Vill delta i någon aktivitet, men vet inte hur du skall göra? Skicka din fråga till oss via mail, så ska vi hjälpa dig.

Skicka mail
FFwebb-2.jpg
FFwebb-3.jpg
FFwebb-4.jpg
FFwebb-5.jpg
FFwebb-6.jpg