Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Järnaviksfestivalen

Under helgen den 11-13 september genomfördes en träff för alla som är intresserade av kajak och paddling.

Ända sedan jag fick veta om att Järnavik-festivalen skulle gå av stapeln 2015 har jag vetat att jag ville vara med. När så anmälningarna kunde tas emot såg jag till att betala min anmälningsavgift så fort jag kunde. Inget skulle få hindra mig! Nu kunde jag inte dra mig ur eftersom jag redan lagt ut pengarna. Det jag hört om de tidigare Tjärö-festivalerna hade lockat så länge att jag bara måste delta den här gången.

Under dagarna tre fick jag många olika aktiviteter att välja mellan. Jag var lite sen på fredagen så jag var bara med på middagen och lyssnade på en föreläsning om surfkajaker. Märkliga platta farkoster som gled fram på vågtopparna. Inte så lätt i Sverige men tydligen allt vanligare i t.ex. Portugal.

Lördagen gick fort. En tur på förmiddagen med våra duktiga naturguider Robert Ekholm och Bengt Ignell som representerade Friluftsfrämjandet. De berättade om Järnaviks skärgård, natur och kultur på havet och öarna. Under eftermiddagen fick jag veta mycket nyttigt om första hjälpen för kanotister. Kvällens höjdpunkt var förstås Freya Hoffmeister som berättade om sin paddling runt hela Sydamerika. Vilken orädd människa! Vilket äventyr!

Så efter ytterligare en skön tältnatt deltog jag i ett pass där Nicolai Ilcus , en dansk paddlare, lärde oss att handskas med kajaken på ett skickligare sätt. Avslutningsvis var de flesta blöta efter att ha tänjt lite extra på sina gränser.

Nu i backspegeln är jag också glad över alla fina möten med människor som älskar paddling och friluftsliv och som byter kunskaper och erfarenheter med varandra. Det är klart att arrangörerna hade gjort en del missar men det får man sortera in under nybörjarmisstag eftersom det var första gången för dem. Deltagarantalet var ganska lågt den här gången men om folk får höra om hur bra vi hade det så tror jag att fler kommer nästa år.

Det blir gärna fler gånger för min del.

Åsa S Sjölander

ÅsaLandar.jpg
TältJärnavik.jpg
Järnaviksfestival2015-16-5.jpg
Järnavikfestival2015-448-2.JPG
Järnaviksfestival2015-27-9.jpg
Järnaviksfestival2015-99-35.jpg
Järnaviksfestival2015-326-39.jpg