Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-12-02)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lunds fjällvandringar

Fjällen är fantastiska! Upplev oändliga mäktiga vyer, vackra växter, utsiktstoppar, tystnad, växlande väder, en porlande fjällbäck och snöklädda toppar. Vi har en lång tradition av att åka upp i fjällen med våra 3- och 4-års frilufsargrupper samt TVM:are under sommaren och intresset bara växer. Nu följer även studenter med och vi hoppas framöver även kunna erbjuda vuxenvandringar.

Vandring 1 vecka vid Storulvån (Jämtlandstriangeln)

Efter midsommar varje år åker vi tåg upp till Storulvån och tar oss runt med tält på denna klassiska vandring. Läs mer här.

Vandring 2 veckor (vi kallar det expedition) långt upp i norra Sverige

I slutet av juli/början av augusti åker vi tåg upp till området runt Abisko, Björkliden, Katterjåkk, Sulitelma och flera andra ställen. Ibland far vi även till Norge. Vi tältar och går omväxlande på ledare och orösat. Läs mer om årets vandring som går runt Stora Sjöfallet här.

Säkerhet

Våra vandringar planeras och leds av huvudledare som är certifierade fjälledare för sommarfjäll enligt Fjälledarenormen.
Varje lufsar- eller studentgrupp som följer med har dessutom sina egna ordninarie ledare med (normalt inte samtliga ledare utan de som kan och önskar följa med). Till varje TVM-grupp (chill/lagom/gå så lång vi orkar) utser Fjällsektionen en ledare.

Ledarna erbjuds alltid att gå en extra kurs om 3 tillfällen i fjällsjukvård.

Varje grupp har med sig en specialpackad, vattentät första hjälpen-påse samt en nödtelefon med extra powerbank.

Informationsträffar

Fjällsektionen anordnar i god tid informationsträffar för deltagare + föräldrar där man får tips på bra utrustning, bra mat och basträning inför själva fjällvandringen. Det går även att boka fjälltält.