Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Lunds fjällvandringar

Fjällen är fantastiska! Upplev oändliga mäktiga vyer, vackra växter, utsiktstoppar, tystnad, växlande väder, en porlande fjällbäck och snöklädda toppar. Friluftsfrämjandet Lund har en lång tradition av att åka upp i fjällen med våra 3- och 4-års frilufsargrupper samt TVM:are under sommaren. Vissa år följer även våra studenter med.

Uppdaterat 2024-01-17

Vandring 1 vecka vid Storulvån (Jämtlandstriangeln)

Efter midsommar varje år åker vi tåg upp till Storulvån och tar oss runt med tält på denna klassiska vandring. Läs mer om 2024 års vandring här.

Vandring 2 veckor (vi kallar det expedition) långt upp i norra Sverige

I slutet av juli/början av augusti åker vi tåg upp till området runt Abisko, Björkliden, Katterjåkk, Sulitelma, Stora Sjöfallet och flera andra vackra ställen. Ibland far vi även till Norge. Vi tältar och går omväxlande på ledare och orösat. 2024 kommer vi vandra mellan Saltoluokta och Kvikkjokk, läs mer här.

Säkerhet

Våra vandringar planeras och leds av huvudledare som är certifierade fjälledare för sommarfjäll enligt Fjälledarenormen.
Varje lufsar- eller studentgrupp som följer med har dessutom normalt sina egna ordninarie ledare med (inte samtliga ledare utan de som kan och önskar följa med). Till varje TVM-grupp utser Fjällsektionen en gruppledare.

Ledarna erbjuds alltid att gå en extra kurs i fjällsjukvård innan avfärd.

Varje grupp har med sig en specialpackad, vattentät första hjälpen-påse samt en nödtelefon med extra powerbank, och vid behov vadarlina. Många grupper har dessutom en GPS/kart-kommunikationsenhet med sig.

Informationsträffar

Fjällsektionen anordnar i god tid informationsträffar för deltagare + föräldrar där man får tips på bra utrustning, bra mat och basträning inför själva fjällvandringen. Det går även att boka tält för Lunds ledare och deltagare.