Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frilufsare 10-13 år

Frilufsare är vår verksamhet för ungdomar mellan 10 och 13 år. Här ger vi oss på spännande äventyr i skog och mark, paddlar kanot, gör upp eld och laga massor av god (!) mat, hugger och täljer och umgås med kompisarna såklart. Vi erbjuder även fjällvandringar de sista 2 åren som lufsare. Våra vildmarksäventyr är till för alla, bara du gillar att vara ute. Ju äldre desto större äventyr! Viktigast är att ha kul tillsammans!

Uppdaterat 2023-08-18

VAD ÄR FRILUFSARE OCH VAD GÖR MAN?

Frilufsare (eller lufsare som vi själva säger) är man i 4 år, man börjar på hösten det år man fyller 10 och slutar efter sommaren det året man fyller 14 - sen kan man fortsätta som TVM:are när höstterminen drar igång.

I Frilufsarna tar man ännu mer ansvar, vi drar ut på lite längre och svårare turer i skog och mark. Under det 2:a året brukar grupperna få 2 ungdomsledare som tillsammans mde vuxna ledare planerar och genomför alla äventyr.

Här kan du uppleva annorlunda äventyr, paddla kanot i gryningen, göra nattvandringar och ha roligt tillsammans med kompisar runt lägerelden. Du får även lära dig mer matlagning på stormkök och över öppen eld, att hitta i naturen, hugga och tälja, klara dig ute året runt och göra spännande övernattningar.

Vi har roligt tillsammans i naturen. Det roliga föder intresse och intresse föder kunskap. I Frilufsarna tävlar vi inte. Här är alla vinnare och ingen blir utanför. Här hjälps vi alla åt och äventyret kan börja!

Nyfiken på vad våra årliga fjällvandringar för 3:e och 4:e års lufsare innebär?

NÄR TRÄFFAS GRUPPEN?

Gruppen träffas ca 6-8 gånger per termin på lördagar eller söndagar. ibland blir det övernattning i tält, stuga eller vindskydd och därmed 2 dagars utevistelse.

VAD KOSTAR DET?

465 kr i terminsavgift* (hösten 2023) samt obligatoriskt medlemskap i Friluftsfrämjandet.
*Busskostnad för de lufsargrupper som väljer att åka buss (hela eller delar av terminen) om max 700 kr per termin kan tillkomma. 

ANMÄL DITT BARN SÅ HÄR

Det går bra att anmäla barnet till frilufsare från det år som barnet fyller 9 år. Vi tar emot anmälningar löpande.

  1. Läs först anmälningsinformationen.
  2. Anmäl sedan ditt barn via länken Anmälan till Frilufsare

FRÅGOR

Mejla lufsare.lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?

Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Friluftsarna.
Ledarna ansvarar för att aktivera gruppen genom b la lärande och upplevelser.
Vi erbjuder utbildning, tips, massor av utlåningsmaterial och stöd året runt av grenledare.
Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Utrustningsbehov

Kläder efter väder och det som behövs för en härlig och säker upplevelse i naturen. Alltid bra att packa nåt att äta och dricka.

Inte störa – inte förstöra

Vi strävar efter att göra spårlösa besök i naturen och återställer alltid platsen till samma skick som vi fann den. Tillsammans bevarar vi allemansrätten.