Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga Familjen

Äventyrliga familjen är vår verksamhet för HELA familjen. Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barngrupper är detta en aktivitet där även föräldrarna förväntas ta en aktiv roll i verksamheten, och tillsammans med barnen och övriga familjer utforska allt spännande i naturen.

VAD ÄR SPECIELLT MED ÄVENTYRLIGA FAMILJEN?

I Äventyrliga Familjen här i Lund får barnen i sällskap med sina föräldrar eller mor/far-föräldrar chansen att växa efter förmåga i samklang med naturen. Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla. Chansen finns ju också att föräldrarna har någon specialitet som de vill dela med sig av till övriga deltagare!

Som familj får ni prova olika typer av friluftsliv; vandra, paddla, leka, tälta, göra eld och laga mat. I fokus står fysisk aktivitet, utforskande, lärande och skapande i naturen, överlevnad – allt i samklang med naturen och med förståelse för allemansrätten.

Vårt främsta mål är att ge er som familj tid att umgås och ha kul på fritiden. Vi välkomnar familjer med barn i alla åldrar, men vi vet att när barnen fyller TVM dvs det år de fyller 14 år brukar de vilja gå över och vara med i vår stora TVM-grupp istället för att vara med familjen...

Just nu är 1 grupp igång men den är helt full. Det går dock bra att ställa er familj i kö (se nedan "Anmälan").

STARTA NY GRUPP?
Vi vet att det finns många som önskar vara med ut och vill du vara med och starta upp en Äventyrliga Familjen-grupp ser vi mer än gärna att du hör av dig till kansliet.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara ledare i vår förening läs här

VAD KOSTAR DET?
Vi tar ut en terminsavgift om 395 kr per barn* (hösten 2022).
Barn under 1 år samt vuxna deltagare betalar ingen terminsavgift.
*Eventuell busskostnad om max 600 kr per termin/familj kan tillkomma. 

Utöver terminsavgiften för barn över 1 år krävs medlemskap i (centralorganisationen) Friluftsfrämjandet för alla barn och vuxna. Vi rekommenderar ett familjemedlemskap. Läs mer och bli medlem här 

ANMÄL ER FAMILJ HÄR

  1. Läs först anmälningsinformationen.
  2. Anmäl sen alla familjemedlemmar som ska vara med ut.
  3. Varje barn och vuxen gör en egen anmälan via länken här

FRÅGOR
Mejla kansliet lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

Utrustningsbehov

Kläder efter väder och det som behövs för en härlig och säker upplevelse i naturen. Alltid bra att packa nåt att äta och dricka.

Inte störa – inte förstöra

Vi strävar efter att göra spårlösa besök i naturen och återställer alltid platsen till samma skick som vi fann den. Tillsammans bevarar vi allemansrätten.