Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsknopp 1 till 2 år

Uppdaterat 2023-12-25

VAD ÄR SKOGSKNOPP OCH VAD GÖR MAN?

Knoppbarn är man i ca 2 år, man börjar oftast när förälder som varit föräldraledig börjar jobba igen, någon gång vid 1-1,5 års ålder då barnet kan gå stadigt. Man är knopp fram till sommaren året då man fyller 3 år (sen blir man skogsknyttebarn). 
För att vara med i knopp måste barnet kunna gå stadigt - innan det är man välkommen till Frö.

I våra knoppgrupper är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

Varje knoppgrupp leds av ideella ledare från Friluftsfrämjandet Lund. Mamma och pappa (eller någon som står barnet nära) är alltid med.

Vi är ute ca 5-7 gånger per termin, en till två timmar åt gången och antingen lördagar eller söndagar.

Gruppen håller till på en enda mysig plats i skogen så barnen känner trygghet och får uppleva de skiftningar året ger. De upptäcker även sin knopp-plats i större detalj än vad vi vuxna gör :-)

Upptäcktsfärd varvas med fika och lek. Här får barnen efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet! Om vi låter barnen bestämma takten, om vi ser världen genom deras ögon, om vi stannar till vid varje spännade grej längs vägen precis som de gör  - ja då kan vi vuxna glatt studsa fram med de barn som har en massa spring i benen, eller drälla så sakteliga med de barn som undersöker sin omgivning.

En knoppträff går ungefär till så här:
Samling, en liten promenad till knopp-platsen, gärna att barnen får promenera i sin takt, fika, ev. någon liten upptäcktsfärd, tillbakagång och avslutande samling.

VAD KOSTAR DET?

Våren 2024:

Terminsavgiften är 315 kr + administrativ avgift (29 kr per 25/12 2023).
Betallänk mejlas från vårt kansli i början av terminen.

Tillkommer gör obligatoriskt medlemskap i Friluftsfrämjandets rikstäckande organisation för knoppbarnet.
Tänk på att de kan löna sig att ha familjemedlemskap!
Mer info om hur du löser medlemskap och förmåner det ger här

imagew9ze.png

ANMÄL DITT BARN HÄR

Vi tar emot anmälningar löpande under hela året.

  1. Läs först anmälningsinformationen.
  2. Anmäl sedan ditt barn via länken Anmälan till Skogsknopp

FRÅGOR

Mejla knopp.lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?

Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Skogsknopparna.

Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser.
Vi erbjuder utbildning, tips, massor av utlåningsmaterial och stöd året runt av grenledare.
Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.