Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidor i Skåne, Dalarna och Jämtland

Våra skidäventyr i Skåne styrs helt och hållet av vädrets (ibland opålitliga) makter så för att säkerställa att vi verkligen får glida ut i nypistade backar tar vi oss varje sportlov upp till svenska fjällen.

Skidläger i Idre och Åre v 8 varje år

Varje sportlov (v 8) ordnar vi 2 skidläger med skidskola, ett till Idre för familjer och ungdomar och ett till Åre för ungdomar på högstadiet och gymnasiet (utan föräldrar). 2024 är tyvärr Årelägret inställt pga ledarbrist.

För att kunna genomföra dessa skidläger har Friluftsfrämjandet Lund ställt lagstadgad resegaranti hos

 

Vill du bli skidlärare eller jobba som skidlärare med oss?

Gillar du att åka skidor och vill jobba ideellt som skidlärare hos oss, eller vill du utbilda dig till skidledare konatkta oss då snarast så att du kan få veta mer om hur det går till.

Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning består av dessa steg.

  1. Först går du introduktionskurs om 3 tillfällen hos oss
  2. Sen är du praktikant på ett av våra skidläger
  3. Därefter finns möjligheten att gå skidledareutbildning steg 1, 2, 3 och 4 som när du är klar gör dig behörig till Svensk skidlärarexamen.

Vi i Lund håller introduktionskursen (intro) och den brukar ske på Årelägret eller en helg i t ex Hestra. Praktik gör du antingen på vårt Idre- eller Åreläger.

Är du nyfiken på hur det är att vara skidlärare och vad detta innebär hör av dig till kansliet.

Våra närmsta slalombackar

Eftersom Lund saknar en stor sak, slalombackar, får man åka en bit för att komma till en backe. Här nedan är några av våra närmsta backar:

Vångabacken i Kristianstad som fixar konstsnö så fort det är - 5 grader under 3-5 dagar i sträck. Skidskola erbjuds.
Orebacken utanför Sjöbo som drivs av Friluftsfrämjandet Sjöbo. Backen kräver natursnö och ett par dagar med minusgrader. De skriver på sin hemsida om backen är öppen.
Vallåsen på Hallandsåsen har större backar och en stor kapacitet att göra snö. Bra skidskola och snabba liftar. Varning för köer vecka 7 när Köpenhamn har sportlov.
Isaberg nära Hestra i Småland är ännu lite större och där rekommenderar vi att du övernattar för att kunna åka skidor hela dagen och ha kul på kvällen.