Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Förskolor & skolor

Friluftsfrämjandet vill utveckla världens bästa hinkhällare och pölplaskare! När barn får vara utomhus och lära sig saker får de massor av hälso- och utvecklingsfördelar som de bär med sig hela livet. För Friluftsfrämjandet är naturen det självklara klassrummet och det är därför som vi både driver egna förskolor med vår utomhuspedagogik och också har koncept både för traditionella förskolor. samt skolor upp till årskurs 3.

Uppdaterat 2023-03-07

Friluftsfrämjandets tre nivåer av utevistelse i förskolan och skolan:

I Ur och Skur är en heltidsverksamhet och pedagogik som bygger på friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande i arbetet med målen i läroplanen. Det innebär natur, miljö och hälsa varje dag! Våra IUS pedagoger utgår från barnens behov, aktivitet, väder och vad som passar bäst att genomföra ute eller inne. 
Klicka här för att se våra IUS-förskolor i Lunds kommun

Skogshjältarna riktar sig till årskurs F-3 och erbjuder kunskap och redskap för upplevelsebaserat lärande som en del av schemat. Skogshjältarna är nära knutet till både läroplanen och Barnkonventionen.
Klicka här för att se våra skolor i Lunds kommun som bedriver Skogshjältarna.

Skogsmulle i förskolan introducerar naturen som en aktivitet på schemat i traditionella förskolor, utifrån barnens intresse och erfarenheter och enligt läroplanen.
Klicka här för att se vilka förskolor i Lunds kommun som erbjuder detta idag.

__________________________________________________________
Vill ni komma igång med I Ur och Skur kontakta vår Riksorganisation.

Vill ni som förskola eller skola kommer igång med Skogshjältarna eller Skogsmulle i förskolan kontakta då Friluftsfrämjandet Region Syd