Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vildmarksäventyr för stora barn

De lite större barnen tar upptäckandet och äventyren till en högre nivå med Strövare och Frilufsare!

Strängnäs lokalavdelning har en Strövargrupp och en Frilufsar-grupp. Intresset är stort och vårens Frilufsaregrupp kommer att vara extra stor med en del specialanpassningar. Vi hoppas kunna dela Frislufsare i två grupper till hösten när det finns större ledarunderlag. Nedan hittar du två länkar som mer i detalj beskriver verksamheten i allmänhet.

Strövarna (7-9 år) träffas på söndagar sex till sju gånger per termin mellan 9:30 och 12:30 vid baslägret i Finnigeskogen. Där upptäcker de naturen tillsammans och lär sig hur man klarar sig ute i naturen. Bland annat så lär vi oss att göra upp eld, täljga och surra! Samlingsplatsen innan och efter är samma som för Knytte och Mulle. En gång per termin brukar vi ta oss bort från vår lägerplats för att vandra eller cykla. 

Frilufsarna (10-13 år) har övergett lägerplatsen och träffas nu längre tider och ibland med övernattnignar. Här börjar kunskaperna kombineras till äventyr under till exempel vandringar eller paddlignar. Äventyren är oftas på lördagar och om det är övernattning så pågår den fram till söndag lunch. Platsena för äventyren varierar nu från gång till gång men sker inom eller i angränsning till kommunen.