Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

TVM Äventyrsgrupper för Unga Vuxna

Vi vill alla vandra bort dit ingen vandrat förr... Så lyder inledningen på TVM-sången. TVM som står för Tre Vildmarks Mål och är Friluftsfrämjandet ungdomsgrupper, även kallade Äventyrsgrupper!

Nu är det dax att börja pova sina egna vingar. I TVM kliver ledaren tillbaka och låter Ungdommarna ta mer plats. De bestämmer själva vad de vill göra och planerar detaljerna för sina äventyr. Gruppen fylls årligen på av Frilufsare som genom ingvigningen tar steget upp till TVM. Då åldersspannet är mellan 14 till 24 år så kan denna grupp bli självstyrande med stöd av ledare. Förutom lokala aktiviteter ordnas flera region och rikstäckande aktiviteter bl.a. det årliga tinget som hålls någonstans i vårt land.

I dagsläget är gruppen under uppbyggnad och ledarna spelar ännu en aktiv roll. De planerar vilka tillfällen som gäller och vilka ungdomar som ansvarar för de olika gångerna. En ledare är alltid med och stöttar under planeringsfasen. Vissa av de större aktiviteteran hanterar fortfarande ledarena men tydliga ansvarsområden delas ut till alla deltagare för att skapa delaktighet. 

Låter detta intressant och spännande men du har inte varit med i någon av Friluftsfrämjandets andra grupper? Ingen fara, det är aldrig för sent att lära känna naturen och de kunskaper som behövs. Anmäl dig, du kommer inte att ångra dig!