Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Klättring

Utmana dig med klättring! Klättring är en spännande sport som utmanar din styrka, kroppskontroll och uthållighet. Men bäst av allt, det är ett perfekt sätt att njuta av naturen!

Klättersektionen bedriver klättring inomhus och utomhus för alla åldrar.

Vi har 3 olika grupper under inomhus säsongen.

Grupp 1 (Nybörjare) riktar sig till barn mellan 6 och 10 år som precis har börjat klättra eller aldrig har provat, men som tycker att det verkar spännande. Vi fokuserar på att ha roligt och klättra utifrån barnen förutsättningar.

Grupp 2 (Fortsättning) är för de lite äldre barnen som har klättrat förut och för ungdomar upp till 15 år. Här kommer vi att fokusera mer på att utveckla teknik, säkerhet och handlag inom klättring med utgångspunkt i lek och lärande.

Grupp 3 (Vuxna) här träffas vi och klättrar och utmanar oss tillsammans, förkunskapen är att man har Grönt kort.

Klättringen inomhus sker i Mariefredsskolans stora gymnastikhall.

Under utomhus säsongen har vi två hemma-klippor som vi klättrar på. Klättertillfällen utomhus läggs upp i aktivitetshanteraren några veckor innan och personer aktiva i våra grupper har förtur. Beroende på väder kan ovan nämnda gruppers klättring genomföras utomhus. I så fall meddelas deltagarna dagen innan.

För aktiva barns föräldrar och andra medlemmar ordnar vi möjligheter att ta grönt kort. Information om detta sprids på Hemsidan och på Facebook.

Grenledare för klättring är Lasse Eriksson, han tillsammans med några ytterligare ledare ansvarar för vår klätterverksamhet i föreningen. Är du intresserad av att börja klättra, har frågor eller är klättrare och vill engagera dig i vår verksamhet hör av dig till Lasse Eriksson     lars.eriksson@friluftsframjandet.se    
Eller vid allmänna frågor till föreningen maila strangnas@friluftsfrämjandet.se 

Intresserad? Håll utkik i aktivitets hanteraren och föreningens Facebook sida.