Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamheten

De bästa äventyren väntar i skogen och i naturen. Genom Friluftsfrämjandets utomhusäventyr skapar vi världens bästa djurdiggare, picknickpackare, mossmysare, spårspanare och naturnjutare.

Friluftsfrämjandets barnverksamhet

Våra äventyr för barnen och våra barngrupper är uppdelad efter ålder och har olika inriktningar:

 • Öppna Skogsgläntan för 0-2 åringar. Öppna Skogsgläntan är ungefär som öppna förskolan fast utomhus.
 • Skogsknopp för 2-3 åringar. Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med.
 • Skogsknytte för 3-4 åringar där vi tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen är aktiva i våra utomhusäventyr. 
 • Skogsmulle för 5-6 åringar. Tillsammans med Skogsmulle förstår vi sambanden i naturen.
 • Strövare för 7-9 åringar. Här är alla välkomna att ta del av skogens äventyr.
 • Frilufsare för 10-13 åringar. Här fortsätter vi utveckla kunska om naturen och friluftsliv tillsammans med engagerade ledare.
 • TVM äventyrsgrupper för ungdomar och unga vuxna som brinner för friluftsliv.
 • Familjemulle för hela familjen. Precis som med en vanlig Skogsmullegrupp, med skillnaden att föräldrar och syskon får följa med.
 • Äventyrliga familjen för aktiva familjer som vill uppleva naturen tillsammans med andra.

Barnverksamheten i Stockholm

Stockholm Lokalavdelning organiserar barnverksamheten i innerstaden. Längst ner på sidan hittar ni länkar till andra lokalavdelningar i Storstockholm som också bedriver barnverksamhet. Vår lokalavdelning håller till på följande platser:

 • Östermalm (Stora skuggan). Här finns skogsknytte-, skogsmulle- och strövargrupper.
 • Söderort (Björkhagen). Här finns skogsmulle- och strövargrupper. 
 • Kungsholmen (Karlbergs slottsplark). Här finns en skogsmullegrupp.

Du kan läsa mer om våra olika verksamhetsgrenar och vilka grupper som finns i menyn till vänster.

Vi vill bli fler!

Det är många som är intresserade av att delta i Friluftsfrämjandets barnverksamhet i Stockholm, och vi söker alltid nya ledare till våra grupper i Stora skuggan, Karlberg och Björkhagen. Du kan börja som hjälpledare i en befintlig grupp eller starta en ny med barn i samma ålder som ditt eget. Vi hjälper också gärna till att starta upp verksamhet i ert närområde eller inom en aktivitet som för närvarande inte erbjuds.

Är du intresserad av att bli ledare och ge ditt och andras barn möjligheten att komma ut i naturen? Hör av dig till barn.stockholm@friluftsframjandet.se så berättar vi mer. Är du den vi söker betalar friluftsfrämjandet din ledarutbildning och du får tips och material från ledare som redan är igång. Du behöver inte vara expert - ett intresse räcker långt liksom att vilja upptäcka naturen tillsammans med barn. Har du egna barn eller barnbarn i passande ålder är det ett fint sätt att umgås och att träffa andra barn i närområdet. 

Friluftfrämjandet i förskolan

I Stockholm bedrivs också Friluftsfrämjandets barnverksamhet genom Skogsmulle i förskolan och på särskilda I Ur och Skur-förskolor.

Barnverksamhet i Storstockholm

Om du bor utanför stan eller kan tänka dig att åka en bit för att få vara med i en grupp, kan du också se efter vilka aktiviteter som erbjuds i dessa lokalavdelningar:

Botkyrka, Djursholm, Enskede, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Sjöstaden-Sickla, Sollentuna, Solna-Sundbyberg, Tyresö, Västerort.