Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamheten

De bästa äventyren väntar i skogen och i naturen. Genom Friluftsfrämjandets utomhusäventyr skapar vi världens bästa djurdiggare, picknickpackare, mossmysare, spårspanare och naturnjutare.

Till våren planerar vi att starta flera nya grupper i och runt Stockholms innerstad för att ge fler barn chans att delta i verksamheten. För att det ska vara möjligt behöver vi fler ledare. Till våren söker vi särskilt dig som vill bli ledare i

- TVM (ungdomar ca 14-18 år). Denna grupp planerar att göra utflykter runt om hela Stockholm och ha ca 4 längre aktiviter per termin (övernattning, paddling, vandrig etc). Vi har en ledare till denna grupp men behöver bli minst en till för att kunna starta.

- Knytte på Södermalm för barn födda 2016. Vi har en ledare till denna grupp men behöver bli minst en till för att kunna starta.

- Knytte i Stora skuggan för barn födda 2017. Vi har verksamhet för barn födda 2016 och 2018 men saknar ledare för en 2017-grupp. Vi har för närvarande inga ledare till denna grupp men i området finns flera grupper för samverkan och stöd. Vi behöver minst två ledare för att gruppen ska kunna starta.

Förutom dessa planerade grupper har vi också verksamhet på följande ställen i och runt Stockholms innerstad:

 • Öster (Stora Skuggan och Lilljansskogen) 

Knopp, knytte, mulle, strövare och lufsare

 • Söder (Hellasgården och Aspudden/Vinterviken)

Knopp, knytte, mulle, strövare och lufsare

 • Väster (Karlbergs slottspark och Judarsskogen)

Knytte och mulle

Mer informtion om grupperna hittar du under respektive åldergrupp i vänstermenyn. Det är högt tryck på våra grupper, och vi kan tyvärr inte erbjuda plats till alla som vill gå. Barn från tidigare terminer har förtur till platserna. För att få mail när det startar en ny grupp eller om det blir någon ledig plats kan du anmäla dig till vår intresselista (se fliken till höger). 

För att kunna fler barn plats söker vi alltid fler ledare. Läs mer under "Vi vill bli fler" nedan. Längst ner på sidan hittar ni också länkar till andra lokalavdelningar i Storstockholm som bedriver barnverksamhet.  

För anmälningar och betalningar gäller:
Anmälan är bindande och deltagare är garanterad plats först när avgiften är betald. Avgiften återbetalas endast vid sjukdom och mot uppvisande av läkarintyg.

Friluftsfrämjandets barnverksamhet i Stockholm

Stockholm lokalavdelning organiserar friluftsfrämjandets barnverksamhet i innerstaden. Våra äventyr för barnen och våra barngrupper är uppdelade efter ålder och har olika inriktningar. I Stockholms erbjuds för närvarande:

 • Öppna skogsgläntan naturäventyr för de allra minsta (0-2 år) och föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid.
 • Skogsknopp för 2-3 åringar där vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. 
 • Skogsknytte för 3-4 åringar där vi tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen utforskar naturen i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen.
 • Skogsmulle för 5-6 åringar. Tillsammans med Skogsmulle förstår vi sambanden i naturen.
 • Strövare för 7-9 åringar. Här är alla välkomna att ta del av skogens äventyr.
 • Frilufsare för 10-13 åringar. Här fortsätter vi utveckla kunska om naturen och friluftsliv tillsammans med engagerade ledare.

Vi vill bli fler!

Det är många som är intresserade av att delta i Friluftsfrämjandets barnverksamhet i Stockholm, och vi söker alltid nya ledare till våra grupper i Stora skuggan, Karlberg och Björkhagen. Du kan börja som hjälpledare i en befintlig grupp eller starta en ny med barn i samma ålder som ditt eget. Vi hjälper också gärna till att starta upp verksamhet i ert närområde eller inom en aktivitet som för närvarande inte erbjuds.

Är du intresserad av att bli ledare och ge ditt och andras barn möjligheten att komma ut i naturen? Hör av dig till barn.stockholm@friluftsframjandet.se så berättar vi mer. Är du den vi söker betalar friluftsfrämjandet din ledarutbildning och du får tips och material från ledare som redan är igång. Du behöver inte vara expert - ett intresse räcker långt liksom att vilja upptäcka naturen tillsammans med barn. Har du egna barn eller barnbarn i passande ålder är det ett fint sätt att umgås och att träffa andra barn i närområdet. 

Friluftfrämjandet i förskolan

I Stockholm bedrivs också Friluftsfrämjandets barnverksamhet genom Skogsmulle i förskolan och på särskilda I Ur och Skur-förskolor.

Barnverksamhet i Storstockholm

Om du bor utanför stan eller kan tänka dig att åka en bit för att få vara med i en grupp, kan du också se efter vilka aktiviteter som erbjuds i dessa lokalavdelningar:

Botkyrka, Djursholm, Enskede, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Sjöstaden-Sickla, Sollentuna, Solna-Sundbyberg, Södra RoslagenTyresö, Västerort.