Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barnverksamheten

De bästa äventyren väntar i skogen och i naturen. Genom Friluftsfrämjandets utomhusäventyr skapar vi världens bästa djurdiggare, picknickpackare, mossmysare, spårspanare och naturnjutare.

Friluftsfrämjandets barnverksamhet i Stockholm

Stockholm lokalavdelning organiserar friluftsfrämjandets barnverksamhet i innerstaden. Våra äventyr för barnen och våra barngrupper är uppdelade efter ålder och har olika inriktningar. I Stockholms erbjuds för närvarande:

  • Öppna skogsgläntan naturäventyr för de allra minsta (0-2 år) och föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid.
  • Skogsknopp för 2-3 åringar där vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. 
  • Skogsknytte för 3-4 åringar där vi tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen utforskar naturen i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen.
  • Skogsmulle för 5-7 åringar. Tillsammans med Skogsmulle förstår vi sambanden i naturen.
  • Strövare för 8-10 åringar. Barnen är redo för mer friluftsteknik och större äventyr. Barnen gör strövtåg i naturen, lär sig hantera kniv, göra upp eld och börjar med stormkök. Gruppen gör den första tältningen och träffarna är något längre, cirka 3 timmar. 
  • Frilufsare för 11-13 åringar. För barn på mellanstadiet, som precis som Strövare, lär sig friluftsteknik och utveckla kunska om friluftsliv tillsammans med engagerade ledare. Barnen testar att sova i vinskydd. 
  • TVM för ungdomar från 14 år och uppåt. Här gör vi längre äventyr och ledarna planerar alla aktiviterna tillsammans med ungdomarna i gruppen. 
  • Äventyrliga familjen för familjer med barn där hela familjen är ute tillsamman och får prova olika friluftsaktiviteter. Olika grupper har olika upplägg, vad gäller ålder på barn, och typ av aktiviteter. 

Mer informtion om grupperna hittar du under respektive åldergrupp i vänstermenyn. Det är högt tryck på våra grupper, och vi kan tyvärr inte erbjuda plats till alla som vill gå. Barn från tidigare terminer har förtur till platserna. För att få mail när det startar en ny grupp eller om det blir någon ledig plats kan du anmäla dig till vår intresselista (se fliken till höger). 

För att kunna fler barn plats söker vi alltid fler ledare. Läs mer under "Vi vill bli fler" nedan. Längst ner på sidan hittar ni också länkar till andra lokalavdelningar i Storstockholm som bedriver barnverksamhet.  

För anmälningar och betalningar gäller:
Anmälan är bindande och deltagare är garanterad plats först när avgiften är betald. Avgiften återbetalas endast vid sjukdom och mot uppvisande av läkarintyg. För aktiviteter för barn med medföljande föräldrar (Öppna skogsgläntan, Skogsknopp, Knytte) är det barnet som ska vara anmält, inte föräldern. Detta är för att försäkringar och annat ska gälla och en avbokningsavgift på 50 kr tillämpas om man som förälder anmäler sig till gruppen. 

Vi vill bli fler!

Det är många som är intresserade av att delta i Friluftsfrämjandets barnverksamhet i Stockholm, och vi söker alltid nya ledare till våra grupper. Du kan börja som hjälpledare i en befintlig grupp eller starta en ny med barn i samma ålder som ditt eget. Vi hjälper också gärna till att starta upp verksamhet i ert närområde eller inom en aktivitet som för närvarande inte erbjuds.

Är du intresserad av att bli ledare och ge ditt och andras barn möjligheten att komma ut i naturen? Hör av dig till barn.stockholm@friluftsframjandet.se så berättar vi mer. Är du den vi söker betalar friluftsfrämjandet din ledarutbildning och du får tips och material från ledare som redan är igång. Du behöver inte vara expert - ett intresse räcker långt liksom att vilja upptäcka naturen tillsammans med barn. Har du egna barn eller barnbarn i passande ålder är det ett fint sätt att umgås och att träffa andra barn i närområdet. 

Friluftfrämjandet i förskolan

I Stockholm bedrivs också Friluftsfrämjandets barnverksamhet genom Skogsmulle i förskolan och på särskilda I Ur och Skur-förskolor.

Barnverksamhet i Storstockholm

Om du bor utanför stan eller kan tänka dig att åka en bit för att få vara med i en grupp, kan du också se efter vilka aktiviteter som erbjuds i dessa lokalavdelningar:

Botkyrka, Djursholm, Enskede, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Sjöstaden-Sickla, Sollentuna, Solna-Sundbyberg, Södra RoslagenTyresö, Västerort.