Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mountainbike/stigcykling

Häng med på cykel ute i skogen! Över stock och sten, uppför och utför. Att cykla mountainbike är ett fantastiskt sätt att upptäcka naturen. Friluftsfrämjandet har ett stort utbud turer för mountainbikeburna. Det spelar heller ingen roll om du är nybörjare eller inbiten fantast – våra grupper anpassas alltid efter deltagarna.

Mountainbike kallas även stigcykling, ett ord som sätter fingret på vad det handlar om. Och stigar att cykla på finns oftast nära de flesta, men genom oss får du chansen åka iväg tillsammans med andra för att upptäcka nya ledområden. Beroende på omständigheterna delar vi in oss i grupper efter färdighet eller så cyklar vi i en enda stor grupp. Det viktiga är att alla känner sig välkomna och att såväl snabba som långsamma cyklister känner att de får ut det mesta av turen.  

Friluftsfrämjandet Stockholm och Enskede har en gemensam MTB-sektion och där arrangeras det sedan 2017 en mängd olika aktiviteter, bland annat: 

- Kul på hjul: rolig stigcykling och teknikövningar för de allra minsta, 4-6 år

- Barn- och ungdomsgrupper: det finns 4 olika grupper från nybörjare till riktig teknisk cykling, 7-11 år och 12-16 år

- Vuxen nybörjare: för alla som vill prova på eller har nyligen börjat cykla

- Vuxen teknisk: avancerad teknisk cykling på stigar och eventuellt downhill spår

I våra aktiviteter blandar vi trevliga turer, teknikbanor, downhill spår och tekniska partier i naturen. Vi sätter mål för grupperna och individuellt och blandar turer med snack om metodik och tid för reflektion och fika förstås.

Vi håller till på olika ställen i Nackareservatet, på Hammarbybacken och är öppna för andra ställen såsom Flottsbro och Lida. Våra aktiviteter hittar du på äventyrssökaren.

Är du intresserad av att bidra till ytterligare en spännande sektion inom Friluftsfrämjandet Stockholm så hör gärna av dig!

Kontaktperson:

Ansvarig ledare är Paul Wieringa: paul.wieringa@friluftsframjandet.se  

Mountainbikecyklist i skogen