Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Experiment Nedsläckt hus

Kanske har du tittat på programmet ”Nedsläckt land” på SVT och börjat fundera över hur sårbart vårt samhälle är och hur mycket ansvar vi faktiskt har personligen. Kan vi lita på att någon hjälper oss under ett längre strömavbrott eller brist på vatten?

Kursledare Pia Webb i Friluftsfrämjandet Österåker startade intiativet Experiment Nedsläckt hus för att öka allas krismedvetenhet och krisförberedelse, det är vi enormt stolta över! Pia brinner för ämnet Överlevnad och vill inspirera till att Friluftsfrämjandet bli organisationen som säkrar Sverige för de oväntade genom inspirerande äventyr!

Initiativtagare Pia Webbs vision: Friluftsfrämjandet blir organisationen som säkrar Sverige för det oväntade genom inspirerande äventyr! Vi ger deltagarna möjlighet att på ett äventyrligt och roligt sätt stärka sina kunskaper (teoretiskt och praktiskt) för att kunna ta kriser med ro. Målet är att individen skall uppleva en inre trygghet och därmed kunna agera lugnt vid en oförutsedd händelse som exempelvis ett längre strömavbrott.

Vill du se en video om Nedsläckt hus? Se här.

Några utvärderingskommentarer

Varför anmälde du dig och din familj/barn till
äventyret?

- "Häftigt och nyttigt äventyr samt lära för livet!"

- "Vill och behöver öva mig på situationer som denna inför framtiden."

Skulle du rekommendera andra att delta i äventyret Nedsläckt hus?

- "Ja verkligen. Kul och lärorik utmaning i sig för att lära sig om sig själv och andra men även viktig förberedelse för när strömavbrott händer."

- "För att utmana sig själv att lära sig nya saker, samarbeta under former där det verkligen krävs samarbete, leva nära naturen, vara fri från mobiler och vardagliga krav och bara leva i nuet. Samt att förbereda sig inför framtiden!"