Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling - kanot och kajak

Vill du också paddla?

I Österåker finns enorma möjligheter för paddling. Det finns sjöar, kanal och skärgården. I lokalföreningen Österåker paddlar vi varje år Långhundraleden, en historisk färd uppifrån Vallentuna och ut i havet. Samma väg som vikingarna färdades för ca 1000 år sedan. Längs vägen finns mycket att se och utforska. Skärgården är enormt fin och det finns många bra ställen att paddla på. Ett av målen vi brukar återkomma till är Ängsö nationalpark. I maj blommar orkideerna och ön är extra fin. Planerade turer läggs ut här på hemsidan och på vår facebook sida.

Efterfrågan på aktiviteter i Österåker är stor. Speciellt paddling efterfrågas vilket är jätteroligt!

Vi har lagt fram en kanot som medlemmar i vår förening kan låna gratis. Den ligger fastlåst utanför Slussvaktarbostaden, Värdshusvägen 17. Du bokar den på nedan länk och får koden till låset sänt med e-post.

 
Vi brukar paddla både i skärgården och i Åkers Kanal och under maj månad anordnar vi Bäversafari i Åkers Kanal, en familjevänlig paddling där vi hoppas få se bävrarna som bor i kanalen. Häng med!
 

Vildmarken in på knuten! (Så här kan det låta om Bäversafari)

Med starten vid vår gamla sluss paddlar vi sedan uppströms i skymningen, förbi den gamla slussvaktarbostaden och vidare mot Garnsviken. Efter en stunds paddling når vi bäverhyddan som vi sakta paddlar glider fram till. Förhoppningsvis är någon bäver i närheten.
Bävrarna är inga nattdjur, men blir mer aktiva i skymningen och chansen att se dem ökar.
Vi hoppas vara tillbaka vid slussen i tid, men efter att kanoter och kajaker plockats upp och en kopp medhavd kaffe/choklad intagits kan klockan blivit
över nio. När vi burit upp och låst in kanoterna kanske närmare tio.

Medtag varma kläder, ficklampa, fika och gärna egen kanadensare/kajak.
Vi har kajak/kanot till de som bokar in sig. Vi kommer delvis paddla i mörker, vilket är spännande.

___

Nya ledarledda aktiviteter kommer löpande upp på hemsidan och aamma äventyr kommer oftast även upp på www.facebook.se/ffosteraker 
 
Frågor skickas till osteraker@friluftsframjandet.se

Paddlingsäventyr på gång

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning