Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mountainbike Åkersberga!

Österåkers skog och mark erbjuder perfekta miljöer för mountainbike. Under tidig sommar och sensommaren kör vi cyklingsgrupper där vi anpassar fart och svårighet efter olika nivåer.

Här nedan info om våra mountainbikeäventyr! Häng med! 

Intresserad av MTB-cykling? Cykla med oss, vi kommer kunna inspirera varandra och hitta nya stigar i Åkersberga med omnejd.

Vi märker ett växande intresse av cykling i skog och mark, vilket vi tycker är roligt. Att cykla i grupp är dessutom riktigt roligt. Österåker erbjuder fin skogscykling i varierad miljö. Vi går igenom vad som gäller för cykling i skogen och hur man tar stor hänsyn till andra besökare i skogen.

Under vår och höst 2021 har vi cyklat måndagar (2 timmar) från april tom juni och augusti till oktober. Totalt har vi haft ca 20 tillfällen med ca 30 - 40 deltagare per kväll. Vi har delat in oss i 2 till 4 fartgrupper beroende på antal deltagare. Sedan cyklat i skogar norr, väst eller öst om Åkersberga. Dessa turer har varit väldigt uppskattade!

Vi har dessutom haft några turer på lördagar, då 3 timmar, i skogar i Täby/Vallentuna eller i Bogesund. Även utflykter till skogar i Haninge. 

Vi delar in oss i tre olika grupper:

Grön grupp - Här passar du som kanske inte cyklat så mycket och inte är så teknisk. Farten är lugn och anpassas efter gruppen efter parollen ALLA SKA MED. 

Blå grupp - För dig som cyklat ett tag. Du kan grundläggande teknik på cykeln och tar dig över enklare hinder i skogen. Du cyklar regelbundet minst 1-2 gånger i veckan. Vi stannar för att slipa på tekniken, vid mekaniska problem och ibland vid behov för att hämta andan. 

Röd gruppHär har du bra flås och är tekniskt duktig. Du är van vid att cykla och cyklar flera gånger i veckan. Inga stopp görs förutom vid mekaniska problem eller punka.

Information inför tur (brukar likna denna nedan):

Vi anpassar farten efter gruppen, vi cyklar i flera grupper med olika farter. För att orka med bör du vara minst 14 år.

Vad behöver jag ta med:
- Mountainbike
- Hjälm, märkt med namn och ICE nummer (telnr till anhörig)
- Oömma kläder
- Dricka

Vad bör jag ta med:
- Första hjälpen kit
- Legitimation
- Reparationsutrustning

Vi kommer arrangera dessa måndagscyklingar tillsammans med Friskis&Svettis som också har MTB-ledare.
Samling på gräsytan utanför Sporthallen i Åkersberga (mellan Sporthallen och friidrottsarenan).

Som medlem i Friluftsfrämjandet är cyklingen gratis men du behöver anmäla dig så vi vet hur många vi blir.

Frågor skickas till osteraker@friluftsframjandet.se

Mountainbikeäventyr på gång

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning