Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Naturstigar

Naturstigar vid Långängen

Vi har två naturstigar för barn i Långängens naturskyddsområde. Det är meningen att man går stigarna tillsammans med barnen. Stigarna är markerade med träpålar, på vilka det sitter ett märke och en siffra. Till stigarna finns texter som man får läsa för barnen vid de olika stationerna, läs mer nedan.

Båda spåren är nu renoverade, nya stolpar och skyltar har satts upp.

Rätt och fel i naturen
Det första spåret går från parkeringen framför Långängens gård, stigen österut, och slutar uppe vid Friluftskojan, även kallad Skogsmulles koja. Tio stationer utmed spåret som är cirka 350 meter långt. Märket på pålarna är Knyttarnas märke, nyckelpigan.

Skogsmulles sagospår
Det andra spåret startar uppe vid Friluftskojan, den smala stigen till vänster om kojan om man står framför den. Tio stationer utmed spåret som är cirka 300 meter långt. Märket på pålarna är Skogsmulle.

Här kan du se hur spåren går:

Gult spår: Rätt och Fel i naturen

Blått spår: Skogsmulles Sagospår

Så här hittar du texterna till stigarna:
Om du har en App i din mobil som kan läsa QR - kod så läser du av texten på varje stolpe. (Sådan App kan tex hämtas på i-Nigma.)

Du kan också öppna den här filen och skriva ut filen, som innehåller texten till båda spåren. Det är 6 A4-sidor, 3 sidor vardera för de två stigarna.


Skulle du upptäcka att något har hänt med spåren så är vi tacksamma om du hör av dig, antingen per telefon 767 53 30 eller mail lidingo@friluftsframjandet.se