Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Friluftslivets år 2021

2021 är Friluftslivets år i Sverige. Temat för året är ”luften är fri”. Och målet är att så många som möjligt ska få upp ögonen för friluftsliv.

Friluftsliv kan vara många olika saker, allt från stora äventyr långt borta, till ett par timmar i ett naturreservat, till små stunder i din vardagsnära natur. Du kan njuta av friluftslivet ensam, med vänner eller i grupp. Över hela Sverige och året runt.

Hållbart friluftsliv

Faktum är att friluftsliv bidrar till din fysiska och psykiska hälsa, och till en mer hållbar utveckling av vårt samhälle. Social utveckling genom ökad folkhälsa och livsglädje. Ekologisk utveckling genom ökad respekt för naturen och kunskap om allemansrätten. Och ekonomisk utveckling genom att vistelse i naturen är kostnadsfritt samt genom ideella krafter.

Målgruppen är nybörjare

Många har under 2020 sökt sig till friluftslivet och blivit nyfikna på det. Och kanske har friluftsliv aldrig varit så viktigt som just nu. För när covid-19-krisen drabbade vårt samhälle och allt förändrades fanns naturen där och erbjöd ett tryggt livsrum för stillsamma stunder, för vandrande möten, för motion och för lek. Målgruppen för Friluftslivets år är nyfikna nybörjare som letar tips och inspiration för friluftsliv, t.ex. mellanstadieelever, nya svenskar och seniorer.

Vårt engagemang

Friluftsfrämjandet är en av de riktigt stora friluftsorganisationerna i Sverige och kommer självklart att på olika sätt bidra för att göra Friluftslivets år starkt och relevant för många.

Många av våra lokalavdelningar kommer att skapa projekt och prova-på-verksamheter. Prova-på innebär verksamhet för nybörjare och att du kan vara med utan att vara medlem i Friluftsfrämjandet. Du hittar och bokar dig på våra äventyr här.

Friluftsfrämjandet kommer även att skicka ut ett nyhetsbrevet "Veckans äventyr" varje vecka, med en uppmaning att göra i naturen, exempelvis vandra en ny stig, laga mat i naturen, cykla i skogen, ta en siesta under bar himmel, osv. Varje nyhetsbrev innehåller också en utmaning från Skogsmulle till barnen, och vissa veckor finns också möjlighet att vinna prylar eller upplevelser. Nyhetsbrevet börjar i december 2020.