Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar

Under året har vi olika vandringar de sker i närområdet och i Blekinge med omnejd.

Månadsvandringar kallar vi de vandringar som sker januari tom april - september tom december. Vi har även tisdagsvandringar som är lite kortare och i närområdet.

Frågor? Ulla tel 0708-165370 BItte l.bitte@yahoo.se tel 0702-947928

OBS!! Vecka 20 och 21  2024 är det ingen vandring!

Nedan kan du läsa om våra tidigare vandringar! Vandringar 2016, 2017, 2018 och 2019.Länkar till övriga finns nedan. Du hittar de även i  Genomförda äventyr.

Vandringar 2023

Vandringar 2022

Vandringar 2021

Vandringar 2020 vår

Tisdagsvandringar 2020 vår

Tisdagsvandringar 2020 höst

Vandringar 2020 höst

 

 

Vandringar 2019

2019 års vandringar! Januari Bastasjö - Mörtsjöåsen ca 8 km Februari Blekingeleden, norr om Kristianopel - Kråkerum ca 10 km  Mars Torsåsleden Holmsberg - Håkenbo ca 12 km  April Något spår i Långasjönäs naturreservat ca 10 km Maj- juni Tisdagsvandringar September Torsåsleden sista etappen.September Blekingeleden Persgärde - Järnavik Oktober Blekingeleden N Kråkerum - Älmtasjön November Mollsjön, Gammelstorp December Alljungen Rapporter finns under Genomförda Äventyr.

Vandringar 2018

Den 21 januari hade vi årets första vandring. Det blev en stadsvandring på några av Karlskronas öar.i startade på Chapmansplan och gick över Björkholmen med sina pittoreska stugor vidare mot Saltö och Saltö sand.På Dragsö blev det fikapaus i det sköna vintervädret. En tur över Brändaholm med sina gulliga små stugor är ett måste. Vandringen avslutades på Ekholmen. I februari givk vandringen i Rödeby friluftsområde. Vi började vid skolans parkering och gick längs ån upp till Högalund. Det var lite snö att plumsa i och där var nygjorda skidspår på leden. Vi vandrade över Håkantorpet och snart var vi vid Dackestugan och skidbacken där det åktes skidor och pulka.Den 18 mars vandrade vi från Järnavik till Sjöarp. Det hade kommit lite snö under natten men vi hade strålande sol under vår vandring. Det var blandad natur och vick både på Blekinge och Bräkneleden. Aprilvandringen blev en etapp på Torsåsleden, Degerhyltan - Östergården. Vi passerade Karsjön där fanns det gott om sjöfågel, storvilt och växlighet.Vi såg flera häckande fåglar där. Längs vägen tittade vi också på Karls grotta, torkugn för lin rester av en kvarn och en milasten.Många vårtecken bland annat massor med Krabbeleka. Den 20 maj vandrade vi i flera naturreservat i Karlshamn. Vi började med att gå på en led runt Sternö. Sedan körde vi till Booön och gick där. Längs denna led finns många historiska intressanta platser såsom varv, befästningar m.m.Härlig natur med höga berg och fin utsikt. Vi körde sen vidare till Nytorpet där vi vandrade i bokskogen i Långasjönäs naturreservat. Det var vårens sista vandring. Den 9 septembers startade höstens vandringar med en etapp på blekingeleden. Vi vandrade mellan Bröms och kristianopel. Det var en varm o härlig höstdag. Vi vandrade genom naturreservatet i Högasand med sina intressanta sand - och tallområden och skyddsvärda växter. Vi såg spår av myrlejon i sanddynerna. Söndagen den 7 oktober fortsatte vi vår vandring på Torsåsleden där vi slutade i våras. vi gick etappen Östergården - Holmsberg. Vi gick genom torvmosse och vildmark, passerade Bönehall där det hölls gudstjänster på 1600-talet efter att kyrkan brunnit ner. Går förbi en kolmila, en gammal handelsträdgård, odlingsrösen, garveri och vattenkvarnen i Norra Gullabo. Den 11 november vandrade vi 10 km-spåret i Karlsnäsgården. En trevlig vandring i blandad natur. Vi hittade till och med några trattkantareller! Höstens sista vandring var i Alljungen den 9 december traditionsenlig vandring med efterföljande lögarbad.

Vandring 2017

Årets första vandring hade vi den 22 januari som vi startade upp vid Skärva naturreservat och gick en bit på Nättraby kulturstig och vidare förbi Verstorp, Sjuhalla gård, Sjuhalla brygga och tillbaka till Skärva via Vörta. En disig och blöt vinterdag i februari gick vandringen i Gammalstorp och Mållsjön Vi såg flera som is fiskade i Mållsjön. Vi kom sedan fram till Skogsvårdsstyrelsens anläggning. I Mars var det en trevlig vandring i ett kuperat skogs- och sjölandskap vid Salsjön, sydost om Bräkne-Hoby. I maj vandrade vi på Hästholmen-Ytterön tillsammans med 24 deltagare från Kristianstads lokalavdelning. En trevlig försommarvandring i härligt väder där vi fick höra näktergalen spela! Skåningarna åkte vidare och vi stannade till på Vassaslätt för en blomstervandring. Vi såg massor av både gullviva och orkidéer och vi fick även höra göken. I Maj startade Tisdagsvandringarna. Söndagen den 8 oktober fortsatte vår vandring på Torsåsleden, denna gång från Gullabo- Degerhyltan. Vi gick från hembygdsgården i Gullabo och passerar många intressanta platser som Gullabobys järnvägsstation, en gammal kvarndamm, rövarflyet ett tjyvnäste från 1700-talet och många lämningar efter backstugor. Den 12 november vandrar vi på kulturstigen i Nättraby. Vi startar vid kyrkan och går längs ån till Vrängö, Hjalmarsberg genom skogen till Stora Vöeta, Vi passerar allén förbi Dalby upp till Marielund genom Ekbacken, tillbaks längs ån o tillbaks till kyrkan. Trevlig och intressant vandring! Höstens sista vandring gick den 10 december och enligt tradition på ett av spåren i Alljungen. Efter det så fanns möjlighet att ansluta till "Lögarbadet" med bastu och bad i sjön som flera valde att göra.

Sammanfattning av 2016 års vandringar

Under året har flertal vandringar genomförts. Första vandringen var på Wämöleden (ca 10 km). I mitten av januari var det Midnattsvandring, i Alljungen med ett rekordantal vandrare. Vi fortsatte med vandring i Bastasjö till Mörtsjöåsen (ca 8 km).Sedan blev det Torsåsleden etappen mellan Iglasjön och Ulvasjön (ca 10 km). På Ivön blev nästa vandring tillsammans med Friluftsfrämjandet i Kristianstad. Sedan startade "tisdagsvandringarna" då vi vandrar i våra närområden. Vi träffades åtta tisdagar med ca 10 deltagare och detta är en förberedelse inför vandring i Jämtlandsfjällen för det som vill. Höstens vandringar började på Aspö. Orions spår i Jämjö blev nästa vandring och senare fortsatte vår vandring på Torsåsleden mellan Stora Hyltan och Iglasjön. Sista vandringen gick längs gröna spåret i Alljungen, med möjlighet till bastubad och avslutning med glögg, tomtegröt och skinkmacka.