Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandringar

Välkommen att följa med oss på 2019 års vandringar. Upptäck nya smultronställen tillsammans med oss!

Mer info kommer under Hitta aktivitet på första sidan.OBS! platserna kan ändras.

Titta gärna i vårt program, finns bla under aktuellt.

Tisdag 7 maj Vi startar säsongens tisdagsvandringar i Blekinges sköna natur.Kanske avslutar med en fjällvandring under sensommaren/hösten! Du som endast vill motionsvandra i Blekinges sköna natur är naturligtvis också välkommen att deltaga.

Frågor / intresseanmälan ring Ulla 0708-165370  

Vandring 2017

Årets första vandring hade vi den 22 januari som vi startade upp vid Skärva naturreservat och gick en bit på Nättraby kulturstig och vidare förbi Verstorp, Sjuhalla gård, Sjuhalla brygga och tillbaka till Skärva via Vörta. En disig och blöt vinterdag i februari gick vandringen i Gammalstorp och Mållsjön Vi såg flera som is fiskade i Mållsjön. Vi kom sedan fram till Skogsvårdsstyrelsens anläggning. I Mars var det en trevlig vandring i ett kuperat skogs- och sjölandskap vid Salsjön, sydost om Bräkne-Hoby. I maj vandrade vi på Hästholmen-Ytterön tillsammans med 24 deltagare från Kristianstads lokalavdelning. En trevlig försommarvandring i härligt väder där vi fick höra näktergalen spela! Skåningarna åkte vidare och vi stannade till på Vassaslätt för en blomstervandring. Vi såg massor av både gullviva och orkidéer och vi fick även höra göken. I Maj startade Tisdagsvandringarna. Söndagen den 8 oktober fortsatte vår vandring på Torsåsleden, denna gång från Gullabo- Degerhyltan. Vi gick från hembygdsgården i Gullabo och passerar många intressanta platser som Gullabobys järnvägsstation, en gammal kvarndamm, rövarflyet ett tjyvnäste från 1700-talet och många lämningar efter backstugor. Den 12 november vandrar vi på kulturstigen i Nättraby. Vi startar vid kyrkan och går längs ån till Vrängö, Hjalmarsberg genom skogen till Stora Vöeta, Vi passerar allén förbi Dalby upp till Marielund genom Ekbacken, tillbaks längs ån o tillbaks till kyrkan. Trevlig och intressant vandring! Höstens sista vandring gick den 10 december och enligt tradition på ett av spåren i Alljungen. Efter det så fanns möjlighet att ansluta till "Lögarbadet" med bastu och bad i sjön som flera valde att göra.

Sammanfattning av 2016 års vandringar

Under året har flertal vandringar genomförts. Första vandringen var på Wämöleden (ca 10 km). I mitten av januari var det Midnattsvandring, i Alljungen med ett rekordantal vandrare. Vi fortsatte med vandring i Bastasjö till Mörtsjöåsen (ca 8 km).Sedan blev det Torsåsleden etappen mellan Iglasjön och Ulvasjön (ca 10 km). På Ivön blev nästa vandring tillsammans med Friluftsfrämjandet i Kristianstad. Sedan startade "tisdagsvandringarna" då vi vandrar i våra närområden. Vi träffades åtta tisdagar med ca 10 deltagare och detta är en förberedelse inför vandring i Jämtlandsfjällen för det som vill. Höstens vandringar började på Aspö. Orions spår i Jämjö blev nästa vandring och senare fortsatte vår vandring på Torsåsleden mellan Stora Hyltan och Iglasjön. Sista vandringen gick längs gröna spåret i Alljungen, med möjlighet till bastubad och avslutning med glögg, tomtegröt och skinkmacka.