Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tisdagsvandringar 2018

Tisdagsvandringar startar i maj månad och är också ett kulturarrangemang där vi åtta tisdagskvällar vandrar i närområdet.

Den 8 maj startade vandringscirkeln. Vandring på underbara Tromtö.Magisk tisdagsvandring på Tromtö med sin trollbindande bokskog till en symfoni av fågelsång. Samt pampiga hägerkolonin på fina tummaholmen.

Den15 maj vandrar vi i Skärva naturreservat och Trantorp.

Den 22 maj kör vi till Vassaslätt för att titta på orkidéer och sen vidare till Färskesjön som vi vandrar runt .

Den 29 maj Härlig vandring på Uttorps naturreservat.

Den 4 juni OBS! måndag Ännu en fin vandringskväll i Vambåsa hagmarker där vi såg nattviol, jungfru Marie nycklar, slåttergubbe med flera. Fortsatte ut till Kvalmsö där vi vandrade runt ön och på väg tillbaka fick vi se tre ekoxar som surrade runt ekarna, fantastiskt!

Den 12 juni Ännu en härlig tisdagsvandring som var på Almö.

Den 19 juni Vandringen går på Skärvaleden ut till Sjuhalla.Mycket varierande natur med många olika sorters växter.

Den 26 juni Knösö blev vår mål denna avslutningskväll med ekoxesfari i Kummeln med länsstyrelsen som arrangerar.

Tisdagsvandringar 2017

Den 3 maj började våra tisdagsvandringar. Första kvälls vandring gick i vitsippornas i tid på Tromtö, då även bokskogen stod i knopp. Vi lyssnade till fågelsång och såg några hägrar i kolonin. Sedan har vi besökt Mållsjön och Träsko Elofs udde, fortsatte vidare på en vandringsled där vi passerade en linbasta och senare även Massa-Kajans boplats. Det finns än idag spår efter en primitiv bostad som var bebodd för ca 130 år sedan. I en skeva mellan två lodräta bergssidor på ett par flyttblock som i vinkel möter varandra finns en urgröpning som en gång varit en bostad för en kvinna som kallades Massa-kajan. Trevlig vandring i sol och nyutslagen bokskog. Tredje tisdagen samlades vi på parkeringen i Skärva och gick en härlig runda i sken. V fick se och intervjua en konstnär som gjorde härliga garninstallationer i skogen nedanför herrgården. Nästa tur blev en jättehärlig vandring på Spjälkö och Saxemara i Ronneby. Göran Olsson var värd för denna vandring och visade oss sina fina orkidé ställen.

tromtö ti 2018.png
fäskesjön2018.jpg