Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tisdagsvandringar 2019

Rapporter från tisdagsvandringar maj - juni 2019 Vi har nu gjort sista tisdagsvandringen för i år och välkomnar till nya äventyr under höstens vandringar!

Den 7 maj var det start på våra "tisdagsvandringar".Vilken start! Vi var 15 personer som vandrade 6 km på Tromtö i det lite blåsiga och kyliga vädret men solen lyste i den skira bokskogen. Fika är det bästa och viktigaste på vandringen som denna kväll intogs på Tromtö Nabb.

Tisdagen den 25 juni var sista vandringen för i sommar, bjöd på många fina upplevelser, vildsvinskultingar som korsade vår väg, många växter som Dag och Natt och Oxtunga. En underbar utsikt från Gö udde där vi såg Gåsfeten och Hanö som skymtade i horisonten.

Tisdagen den 18 juni hade vi en härlig vandring längs Lyckebyån där det växte Safsa, kungsbräken, väldigt många och stora. Vid Kummeln fick vi sällskap av ett stort antal kor när vi skulle kolla ekoxar! tyvärr såg vi inga sådana!

Tisdagen den 11 juni gick vandringen till Uttorps naturreservat där fick vi äntligen se orkidéer! Härligt men blåsigt vid havet för de tio vandrarna.

Måndagen den 3 juni. Denna veckas vandring gick i Vambåsa hagmarker och på Kvalsö i härligt försommarväder. Inga nattvioler utslagna men många slåttergubbar blommade och många andra sommarblommor växte på strandängarna.

Tisdagen 28 maj. Ännu en härlig tisdagsvandring som denna gång gick på Almöleden. Sex deltagare njöt av blommande oxel, rönn, hagtorn och näktergalen som förgyllde kvällen med sin sång.

Tisdagen den 21 maj bjöd både på sol och soldis men få orkidéer men rik på flora av andra försommarblommor. Utsikt över östra skärgården från höga berget vid Vassaslätt. En vandring i Ådalen hann vi också med.

Tisdagen 14 maj gick vi på Skärva-Trantorp i kyligt men soligt väder. Pausade på höga berget på korpanabben med vidunderlig utsikt till Karlskrona. Vi såg många fåglar, gäss med ungar, havsörn som flög över oss!

Bilder från Tisdagsvandringar

IMG_2486.JPG
IMG_2487.JPG
IMG_2444 uttorp ulla.JPG
IMG_2418.JPG
IMG_2419.JPG
IMG_2343.JPG
Tisdagsvandring 2 2019.JPG